جلب توجه / عزت نفس و اعتماد به نفس
نام مشاور : جناب آقای علی حاجی اکبری
توصیف مسئله
پسر 8 ساله ای که بازیهای تخیلی میکند و حرفهایی در مورد خودش به بقیه میگوید که واقعیت ندارد.
ریشه
- به نظر میرسد که حساسیت شما نسبت به کارهای پسرتان زیاد است. تا حد زیادی از توصیفی که کردید به نظر میرسد که طبیعی است و شما خود را در خصوص بازی های خیالی پسرتان بیدلیل نگران کردهاید.
- دلیل حرفهای پسرتان به دوستانش، نیاز به برقراری ارتباط و دیده شدن است. به نظر میرسد این دیده شدن در خانه تامین نشده و پسرتان میخواهد با این کار جلب توجه کند.
- ظاهرا تذکرات و امر و نهیهای شما زیاد است و همین روی اعتماد به نفس پسرتان تاثیرگذاشته و او سعی میکند با این کار خود را نشان دهد.
- خیالپردازی در بچهها امری طبیعی است آنها دوست دارند خود را جای شخصیتهای مورد علاقهشان بگذارند.
- عدم آگاهی از ویژگیهای سنی بچه ها میتواند ما را تا حد زیادی نسبت به کارهای آنها نگران کند.
راهکارها
- حساسیت و تذکرات خود را روی کارهای پسرتان کاهش دهید و او را همین گونه که هست بپذیرید تا اعتماد به نفسش بالاتر رود.
- با یک خانوادهی خوب که حسّاسیت پایینی دارند، رفتوآمد کنید؛ زیرا تعامل با آنها در درازمدّت حسّاسیتهایتان را کاهش میدهد.
- خیالپردازی کودکان طبیعی است، آنها هم مانند همهی انسانها نیاز به برقراری ارتباط دارند. آنچه به این نیاز پاسخ میدهد، بازیکردن است. پس هم شما و هم پدرش با او بازیهای حرکتی و هیجانانگیزی مانند بدوبدو انجام دهید، تا نیازش به توجّه برطرف شود.
انجام بازیهای هیجانی خوبیهای دیگری هم دارد؛ مثل اینکه حسّاسیتهای شما را کاهش میدهد و اینکه فرزندتان راه دیگری را برای برقراری ارتباط با دوستانش یاد میگیرد و میفهمد که میتواند با آنها بازی کند( متوجّه میشود، خیالپردازی تنها راه برقراری رابطه نیست.)
یا اینکه با پدرش مشغول ساخت و ساز با کارتن و اره شود یا با هم وسیلهای را تعمیر کنند. - به او در خانه مسئولیتهای در حد توانش بدهید. از او بابت کارهایش تشکر کنید و جلوی همه بازگو کنید تا نیازش به توجه رفع شود
- برای بهبود سطح اعتماد به نفسش سعی کنید کارهای منفیاش را نادیده بگیرید و بیشتر کارهای مثبتش را به رویش بیاورید.