از مجردی (شما بخوانید کودکی) عادت داشتم پشت ویترین سیسمونی فروشیها توقف کنم. به لباسهای کوچک و بامزه زل بزنم و کودک آیندهام را داخل آنها تصور کنم.
نویسنده: اکرم نجفی
مامان چی بپوشم؟
اگر خوش پوشی کودکان برایتان مهم است؛ باید بگوییم که خودتان را با چالشهای عجیبی آماده کنید. اگر یک بچهی مستقل دارید احتمالا هیچ وقت این سوال را ازتان نخواهد پرسید. بلکه خودش مستقل و بدون هیچ مشورتی به سراغ کشو یا کمد لباسش میرود. بعد از کمی سکوت با ظاهری خیرهکننده (از حیث هارمونی رنگ ها) در مقابل شما خواهد ایستاد.
در این مواقع فقط باید یک نفس عمیق بکشید. لطفا به هیچ عنوان با کودک لجبازی نکنید. حالا اگر والدی هستید که میتواند با کودکی که شورت ورزشی را با کت مشکی ست کرده راهی مهمانی شود، تا همینجا کافیست و نیازی به خواندن ادامهی این مقاله ندارید.
اما اگر نمیتوانید، بیایید باهم راههای مختلف رسیدن به نقطهی تفاهم با کودک شیک پوش! را پیدا کنیم:
خوش پوشی کودکان چه چالشهایی دارد؟
کم خَر و گزیده خَر چون دُر
نکته: خر در جملهی بالا از مصدر “خریدن” میباشد و هیچ اسائهی ادبی اتفاق نیفتاده!
به این معنی که:
- از بیشتر کانالهای فروش لباس لفت بدهید. آن ها شما را دچار سردرگمی میکنند و در نهایت ناچار به خرید بیشتر از نیاز میشوید.
- خرید زیاد و گران شما را نسبت به لباس کودک حساس میکند و در شما احساس “پولمو تو چاه انداختم” به وجود می آورد.
- خرید اندازه با جنس خوب به شما این احساس را میدهد که: “بچم گونی هم بپوشه خوشتیپه!” (شکلک عینک آفتابی زده)
- لباس کم باعث میشود دلبند شما گزینههای کمتری روی میز داشته باشد و شب تا صبح ذهنش درگیر این نشود که: «واااای، نمیدونم فردا چه تیپ خفنی بزنم!»
چه عجب، خوش پوش شده!
اگر در مهمانی از نزدیکانتان این جمله را شنیدید سعی کنید در برزخ «الان باید خوشحال بشم یا ناراحت» نمانید.
لبخندی به پهنای صورت بزنید، مدل یانگوموار تشکر کرده و از ادامهی بحث اجتناب کنید. چرا که احتمالا باز سفرهی دل عزیزان باز میشود و راه نقدهای برای مادر و خواهر و حتی خانوادهی همسر فراخ خواهد شد که «من روم نمیشه با این جایی برم و این فامیل ما نیست و…»
در این مواقع فوری محل حادثه را ترک کنید و بیمعطلی کودک را صدا کنید. مثلا از او بپرسید که «مامانجان، نمیخوای ببرمت دستشویی!»
کفش ورنی عمهپسند!
به همان اندازه که ما بزرگترها مشتاقیم با لباس جلوه کنیم، کودکان هم مشتاقند. با این تفاوت که در نگاه کودکانهشان لباس عروس با کتونی جذابتر است تا با “کفش ورنی سفیدِ عمهپسند”!
پس به آن ها اجازه بدهید در مورد خودشان احساس خوبی داشته باشند.
کاپشن یا کورهی آجرپزی!
به نظرتان در قائلهی پوشیدن کاپشن در پانزدهم مرداد چه کسی مقصر است؟ والد یا کودک؟
خیر، استثنائا در این قسمت، مقصر بزرگتری است که لباسهای زمستانی را در هفت سوراخ پنهان نکرده و کودک بی نوا را ناچار کرده بین آنهمه گزینهی کولردار دست بگذارد روی کورهی آجرپزی!
از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، پس لازم است که کمکاری(شما بخوانید تنبلی) را کنار بگذارید و لباسهای هر فصل را در انتهای آن فصل از دسترس بچهها خارج کنید.
آمار و ارقام خوش پوشی کودکان
تا به حال حساب کردید چند درصد از عمر دلبند ما با این تیپهای از نظر ما مسخره و از نظر خودشان جذاب می گذرد؟!
اگر عمر هر کس را با تعارف صد سال و بی تعارف حدود ۷۰ سال در نظر بگیریم، کل این روزها ۵ درصد هم نمیشود.
یعنی احتمالا حدود ۹۵ درصد عمرش را خوشتیپ خواهد بود.
پس نگران نباشید و اجازه بدهید از این ۵ درصد حسابی لذت ببرد.
نظر شما چیه؟
پیشنهادی که میخواهم در ادامه بدهم ریسک بالایی دارد اما به امتحانش میارزد:
سعی کنیدبا سلیقهی بچهها خرید کنید!
چرا ریسک این کار بالاست؟ چون به احتمال خیلی زیاد بچهها سراغ لباسهایی میروند که در حیطهی تفکرات شما هم نمی گنجد چه برسد به سلایق!
اما حسن این کار این است که اگر در یک نقطه به تفاهم برسید و لباسی مورد پسند هر دوی شما باشد، قطعا در ادامهی مسیر با صلح و دوستی کنار هم خواهید بود. در خرید اینترنتی مدیریت این پروسه و مشورت با کودکان خیلی راحتتر است. می توانید تصویر لباسهایی که مورد تایید خودتان است را به فرزندتان نشان بدهید و از او بخواهید نظر مثبت خود را در مورد گزینهتان اعلام کند!
جمعبندی
در اینکه روزهای کودکی تکرار نشدنی هستند و پدر و مادر برای این ایام نقشههای زیادی کشیدهاند شکی نیست. اما، به همان اندازه که کودک برای ما جذاب است، دنیا برای کودک تازه به دنیا (شما بخوانید دوران) رسیدهی ما جذاب است.
او تمایل دارد همه چیز را تجربه کند و حدود ۳ تا ۵ سالگی اوج ظهور و بروز تجربیاتش در مورد ظاهر و پوشش است.
از نظر کودکان فرقی بین کت و شلوار برند فلان با تیشرت بی کیفیت دستفروش خیابان فلان نیست. پس ما هم ناچاریم به اندازهی زاویهی دید او پایین بیاییم و دنیا را از قاب چشم او ببینیم.
با این کار نه تنها مزاحم کار فرزندمان نمیشویم بلکه ممکن است ما هم اغفال شویم و لباسهایمان را با سلیقهی ایشان انتخاب کنیم.
لازم است هر روز با خودمان تکرار کنیم و روی در یخچال و کمد و لباسشویی و چرخ گوشت و … بنویسیم: «اون فقط یک بچهاست، همین». همهی تمرکزتان را بگذارید روی لبخند روی لب فرزندتان؛ مبادا کمرنگ شود.
برای آشنایی با حد و مرزهای استقلال و آزادی کودک خصوصا در سن زیر 7 سال، پیشنهاد می کنم این کارگاه را از طریق کاچی (کارگاههای چمرانی) حتما ببینید.