وابستگی

نام مشاور : سرکار خانم یعقوبی

پرسش

سلام. دخترم اردیبهشت دوساله میشه. من برای از شیر گرفتن روش تدریجی رو انتخاب کردم، چون احساس کردم برای روحیه خودم و دخترم بهتره.
دخترم به شدت وابسته بود و من از دی ماه شروع کردم و الان شیردهی یکبار در روز هست و دخترم هم عادت کرده. اما بعضیا بهم میگن این یک وعده رو هم بگیر چون اینجوری بچه رو عذاب میدی… نظر خودم این بود که دوسال کامل قطعش کنم.
به نظرتون با روشم بچه رو اذیت میکنم؟!

توصیف مسئله

نحوه از شیر گرفتن کودک باید به صورت تدریجی باشد یا به یکباره صورت بگیرد؟

ریشه

  1. کودک تا یک‌ سالگی نیاز به تغذیه از شیر مادر دارد و بعد از یک سالگی تا پایان دو سالگی، این نیاز فقط جنبه عاطفی دارد و کودک از مواد غذایی دیگر تغذیه می‌شود. نیاز عاطفی همانند نیاز جسمی، بسیار مهم و قابل تامل است.
  2.  کودک تا دو سالگی وابستگی شدید به مادر خود دارد، به مرور این وابستگی به والدین تعمیم پیدا میکند. تا جایی که در حدود سه سالگی، کودک خودمحور می شود، دنیا و هر آنچه در آن است را از آن خود می داند. بعد از پایان سه سالگی، کم کم رشد اجتماعی کودک، ارتقا پیدا میکند و او تعامل خوبی با اطرافیان دارد.
    اگر هر کدام از این مراحل رشد به خوبی طی شود، کودک با آرامش آن را بگذراند، در مراحل بعدی با مشکلات کمتری مواجه می شوید.
  3. حال خوب مادر و کودک مهم ترین نکته در امر تربیت است. زمانی که تحت تأثیر حرف های گوناگون، مادر و کودک دچار استرس و ناراحتی شوند، مشکلات غیر قابل قبولی به وجود می آید.
  4.  توصیه های گوناگونی برای از شیر گرفتن، پیشنهاد شده است. مادران متناسب با ویژگی های کودک و حال و هوای خود، یکی از آنها را انتخاب کنند.
بخوانید  فرزند جدید و پرخاشگری کودک

راهکارها

  1. ویژگی های عاطفی و اخلاقی افراد همانند ویژگی های جسمانی آنها متفاوت است. کودک از طریق شیر خوردن، تامین عاطفی میشود و بزور گرفتن و قطع ناگهانی، تاثیرات بدی بر روی کودک میگذارد.
  2. یکی از ملاک های ما برای مبانی تربیتی، آیات و روایات می باشد. در این منابع ارزشمند، دو توصیه برای زمان از شیر گرفتن آمده است:
    الف) بیست و یک ماه
    ب) دو سال کامل
    مادر متناسب با حال و هوای خود و کودک، بازه زمانی مناسب را انتخاب کند.
  3. حتما وبینار از شیر گرفتن را از سایت چمرانی ها دریافت کنید و از اطلاعات خوب آن استفاده کنید.
  4. بعد از پایان شیر دادن، به مراتب بیشتر کودک خود را در آغوش بگیرید، او را زیاد ببوسید، به او محبت کنید و او را نوازش کنید.
  5. همراهی پدر در این مرحله بسیار مهم است. خوب است با فراهم کردن شرایط مناسب روحی برای همسر و تامین عاطفی کودک و همسرشان، برای طی شدن این مرحله کمک کنند.
    کودک خود را پارک ببرند، با او بازی های هیجانی انجام دهند و او را زیاد در آغوش بگیرند و ببوسند.
  6. مطالعه مقاله از شیر گرفتن به شما پیشنهاد می‌شود..
    https://chamraniha.com/weaning/
  7. به خدا توکل کنید، و بدون در نظر گرفتن حرف های اطرافیان، به آنچه فکر میکند صحیح است و به آرامش شما لطمه ای نمی زند، بپردازید.