از شیر گرفتن کودک، اولین قدم برای استقلال!
اگر بخواهید فرزندتان را از شیر بگیرید، با یک جستجوی ساده در گوگل، دهها راهکار برای از شیر گرفتن کودک پیدا میکنید.
اما مهمترین نکته این است که آسیبی به خودتان یا نوزادتان وارد نشود. چرا؟ چون شیر مادر، علاوه بر تامین نیاز غذای کودک، یکی از نیازهای روحی کودکتان را تامین میکند. وقتی مادر میخواهد به کودک شیر بدهد، او را در آغوش میگیرد. با در آغوشکشیدن حس امنیت را به نوزادتان منتقل میکنید. کودک با شنیدن صدای قلب مادر احساس آرامش میکند و ارتباط چشمی که بین کودک و مادر به وجود میآید. همین رابطۀ عاطفی بین مادر و نوزاد را محکمتر میکند.
با وجود همۀ این تاثیرات، روزی میرسد که این وابستگی باید قطع شود و ادامۀ آن نه تنها تاثیری ندارد بلکه مخرب هم هست.
در واقع از شیر گرفتن، اولین بحران اصلی است که شما و نوزادتان با آن مواجه میشوید. غذای اصلی کودک تا شش ماهگی شیر مادر است. بعد از آن، تا یک سالگی غذای کمکی به وعدههای کودک اضافه میشود. و از حدود یک سالگی کودک میتواند از غذای سفره هم بخورد.
مادر چه زمانی میتواند مراحل از شیر گرفتن کودک را شروع کند؟
خداوند میفرمایند: «و الوالداتِ یُرضِعنَ اَلادَهُنَّ حولَینِ کامِلَین ارادَ اَن یُتِّمَ الرَّضاعَهِ»
خداوند در آیه 233 سوره بقره، مدت زمان شیر دادن کودک را 2 سال بیان میکند. ممکن است بعضی از مادرها به خاطر مشکلاتی مثل بارداری دوم، وضعیت جسمانی، بیماری کودک و … مجبور باشند کودک را زودتر از شیر بگیرند. این کار حتما باید با مشورت پزشک صورت پذیرد. اما در اینجا احتمالات را کنار میگذاریم و روند طبیعی کودک را در نظر میگیریم. شما بهتر است روند از شیر گرفتن را تدریجی پیش ببرید. مثلا میتوانید از حدود 22 ماهگی (دو سال قمری) شروع کنید.
برای از شیر گرفتن چه کار کنم؟
همان طور که گفتیم، روند از شیر گرفتن را باید تدریجی اجرا کنید. بهتر است از همان حدود 22 ماهگی، شیر روز را کم کنید. آب میوه و شیر گاو را جایگزین شیر مادر کنید. میتوانید کودک را درگیر فعالیت آب میوه گرفتن کنید. بگذارید با میوهها و پوست میوه بازی کند و به اصطلاح سرگرم بشود. فعالیتهای جذاب برای این مدت در نظر بگیرید. بازیهایی که دوست دارد: مثل رنگ بازی، آرد بازی، شن بازی و خلاصه کاری کنید که به او خوش بگذرد. با کودکتان هم بازی شوید. برای ایدههای فعالیتها، می توانید کتاب الکترونیک 20 بازی دست ورزی را بخوانید. این مدت او را بیشتر در آغوش بگیرید. شبها فرزندتان را کنار خودتان بخوابانید. نگذارید فکر کند دارد شما را از دست میدهد.
حتی مواقعی که میخواهید، به نوزادتان آب میوه و مایعات و… بدهید، بغلش کنید. بعد خوراکی را بهش بدهید. سعی کنید محبتتان را بیشتر نشان بدهید.
وقتی میخواهید شیر شبش را کم کنید، با یک کار نمایشی، این مفهوم را برایش توضیح بدهید. یک لیوان، شیشه، یا لیوان نیدار یا هر چیز جذابی که به ذهنتان میرسد از طرف عضوی که با آن شیر میدهید، به نوزادتان معرفی کنید. از زبان سینهتان با کودک صحبت کنید و آن لیوان را بهش هدیه بدهید. بگویید: «از این به بعد اگر خواستی شیر بخوری، میتوانی از لیوان استفاده کنی. این لیوان دوست من است و به تو خوراکیهای خوشمزه و رنگی میدهد. ولی هر وقت بخواهی چیزی بخوری، میتوانی نزدیک من بیای، تو بغل مامان و خوراکیهایت را بخوری. من همیشه دوست تو میمونم ولی یه دوست خیلی خوب هم بهت هدیه میدهم.»
چند یادآوری مهم:
- در تمامی مراحل به خدا توکل کنید. صبوری کنید و از ائمه کمک بگیرید تا این مرحله را هم بتوانید به خوبی پشت سر بگذارید.
- لطفاً زمان از پوشک گرفتن و جدا کردن محل خواب کودک را همزمان با از شیر گرفتن انجام ندهید.
- ممکن است بعد از از شیر گرفتن، نوزادتان بخواهد به سینۀ شما دست بزند. او را از این کار منع نکنید. سعی کنید با پیشنهادهای جذاب، حواسش را پرت کنید. بعد از مدتی این کار از سرش میوفتد.
Many people ask, is Phoenix buy cialis with paypal