جلب توجه

نام مشاور : سرکار خانم زهرا مهدیان

پرسش

ما یه دختر ۳ ساله و یه پسر ۶ ماهه داریم.
دخترم هوش عجیبی داره ولی گاهی طوری رفتار میکنه که نمیدونم باید چجوری باهاش برخورد کنم.
مثلا گاهی اوقات برادر کوچیکترش رو میزنه و رفتار خطرناکی باهاش داره و وسایل سنگین پرت میکنه سمتش گاهیم دلسوزی داره نسبت بهش
یا بعضی وقتها تمام لباسهاش رو در میاره و میگه دلم نمیخواد بپوشم!
یا با قرآن یا مهر رفتاری میکنه که انگار میدونه من حساسم و از قصد این کارو میکنه.(بنده روحانی هستم)
گاهی که تلویزیون داره سریال نشون میده کاملا به رفتار زن و مرد توجه داره و آگاه هست که مثلا اگر آقا برای خانم میوه پوست میکنه معنی عاشقانه داره یا مثلا اگر تو فیلم خانم کم حجابی یه ماشین کنار خیابون رو سوار میشه معنیش رو متوجه میشه و با شیطنت میپرسه که چرا سوار شد؟
من معمولا با آرامش جواب میدم مثلا میگم پدرش بود اون رو رسوند و به هیچ عنوان واکنش تند و عصبی نسبت به رفتارش ندارم.
اما ممنون میشم راهنمایی کنید این بی اعتنایی تا چه حد درست هست؟

توصیف مسئله

دختر شما گاهی با برادر کوچکش چالش دارد و گاهی هم رفتارهای بزرگسالانه دارد. همچنین با آگاهی نسبت به مهر و قرآن کارهایی می‌کند.

ریشه

  1. ورود یک عضو جدید به خانواده چالش هایی به همراه دارد که می توان با کمی صبر و حوصله آن را مدیریت کرد.
    کودکی چند سال در کانون توجه پدر و مادر بوده است حالا رقیبی را در کنار خود احساس می کند و سعی دارد با کارهایی توجه پدر و مادر را به خود جلب کند.
  2.  کودکان زیر 7 سال، قدرت حلاجی و مدیریت اطلاعات را ندارند بنابراین نباید توضیحات را به انان داد. به نظر می‌رسد کودک شما اطلاعات بالایی دارد و توضیحات منطقی به او رسیده است.
  3.  حساسیت نشان دادن به کارهای بچه‌ها، باعث لجبازی بیشتر آنها می‌شود. گاهی ما فکر می‌کنیم حساسیت نشان دادن فقط با کلام است اما از زبان بدن و حالات چهره غافلیم. کودک شما این حساسیت را درک کرده است.
  4. امر و نهی و بکن نکن زیاد به بچه در امور مختلف، باعث را لجبازتر می‌کند.
بخوانید  سوال 348

راهکارها

  1. اولین کار درک احساس کودک است. کودک احساسات متفاوتی نسبت به برادرش دارد. گاهی او را خیلی دوست دارد، گاهی از او بدش می آید چون مادر به او توجه می کند. پذیرش این احساس متفاوت کمک بزرگی در درک او می کند.
  2. حساسیت خود را نسبت به کارهایش کنار بگذارید. مثلا اگر لباس هایش را در می آورد فقط یادآوری کنید ممکن است سردش بشود. و بعد در قالب بازی لباس را تنش کنید. مثلا بیا باهم بریم فروشگاه کمد ببینیم چه لباسی داره بخریم.
    بازی کودکان با قرآن یا مهر مشکلی ایجاد نمی کند و از طرفی یک خاطره ی خوب برایش می سازد.
  3. سعی کنیدبه او امر و نهی نکنید. حتی در موارد معمولی و ساده. کودک شما فقط سه سال دارد و معنی خیلی از کارها را نمی داند. بیشتر نکات مثبتش را ببینید و کمتر ازاو ایراد بگیرید.
    به جای ایراد گرفتن و انتقاد کردن، میتوانید درخواستتان را با تخیل و زبان کودکانه به او بگویید.
    مثلا: وای میبینم که یه هواپیمای بزرگ داره میاد سمت داداش! خانم خلبان میشه هواپیما این سمت بیاد من سوارش بشم؟!
  4. برنامه ی بزرگسالان به هیچ وجه برای کودکان مناسب نیست. در زمان پخش آن فعالیت جایگزینی برای او در نظر بگیرید.پارک رفتن، خاله بازی، آشپزی و …
  5. برای دخترتان وقت اختصاصی بگذارید و بیشتر به او توجه کنید و ببوسید. شما یا همسرتان بدون حضور فرزند دوم، با او به پارک بروید و بازی کنید. کودکتان باید بداند که با آمدن برادرش چیزی از علاقه شما به او کم نشده است.
  6. در شبانه روز هم شما و هم همسرتان با فرزندتان بازی کنید. بازی های هیجانی، نقاشی، دست ورزی و …
بخوانید  خجالتی بودن و مدرسه