اضطراب و ترس

نام مشاور : سرکار خانم صحتی

پرسش

سلام وقت بخیر. دختری ۱۱ ساله دارم که خیلی خودخورواحساساتیه همه چیزروبه خودش میگیره حرص میخوره گریه میکنه جیغ میزنه .احساس تنهایی میکنه اضطراب خیلی داره به حدی که دل درد میگیره وبه من که مادرشم خیلی وابستس. لطفا من رو راهنمایی کنید چجوری باهاش رفتار کنم که بهتر شود؟

توصیف مسئله

شما میخواهید بدانید با دختر ۱۱ ساله ای که خیلی زودرنج است و اضطراب دارد و احساس تنهایی میکند وابسته است چه کنید؟

ریشه

  1.  گاهی مادر و پدر هردو مشغول کار اند و بیرون از خانه هستند و دخترشان در خانه تنها می باشد در نتیجه او از حضور و محبت مادر کامل سیراب نشده است وهمین باعث میشود که انگیزه لازم را نداشته باشد یا احساس تنهایی کند.
  2. در شرایط امروز جامعه و وجود این بیماری بچه ها مثل قبل نمیتوانند بیرون بروند و تفریح کنند و همین موضوع باعث میشود که بی حوصله شوند و انگیزه لازم را نداشته باشند.
  3.  گاهی ممکن است فضای خانه با تنش هایی همراه باشد که ناخودآگاه روی بچه ها تاثیراتی بگذارد.
  4.  گاهی امر و نهی ها و سرزنش هایی که در خانه نسبت به رفتار بچه ها از سمت والدین وجود دارد باعث می شود تا بچه ها هم از والدین فاصله بگیرند و احساس تنهایی و گوشه نشینی کنند و هم دچار اضطراب شوند.
  5.  گاهی والدین هنگام ناراحتی یا یک رفتار فرزندشان عکس العمل درستی از خود نشان نمی دهند و درک صحیحی از آن احساس پیدا نمی کنند در نتیجه بچه هم با گریه و حرص خوردن یا خودخوری کردن احساسات خود را نشان می دهد.
  6.  ریشه وابستگی بچه ها به مادر میتواند از دو موضوع مهم باشد. موضوع اول اینکه فرزند شما در زمینه تعامل و دوست یابی هنوز مشکلاتی دارد و همین موضوع باعث میشود تا نیاز او به تعامل و حضور مادر بیشتر شود. موضوع دوم هم اینکه ممکن است مادر به علت مشغله کاری که دارد زمان کمتری برای فرزند خود میگذارد و همین باعث میشود تا فرزند از حضور و محبت مادر سیراب نشده باشد.
  7.  گاهی تک فرزندی باعث میشود که والدین تمرکز زیادی روی همه مدل های رفتاری فرزندشان داشته باشند و او را زیر
    ذره بین بگیرند و همچنین کودک هم احساس تنهایی کند و چون فردی به عنوان هم بازی برای او در خانه وجود ندارد، گوشه گیری کرده یا به مادر وابسته میشود.
بخوانید  سوال 529

راهکارها

  1. برای خشم و اضطراب بهترین کار ریشه یابی است،در طول روز با دقت رفتارهایش را بررسی کنید تا متوجه شوید معمولا چه زمان هایی خشمگین یا مضطرب می شود و علت آن چیست.
  2. میتوانید شب ها که همه دور هم هستید، زمینه ای فراهم کنید تا یک بازی دسته جمعی انجام دهید تا هم رابطه بین تان صمیمانه شود هم فرزندتان از حالت بی حوصلگی خارج شود. بازی های مثل اسم فامیل، والیبال و…
  3. گاهی بعضی فیلم ها مناسب بچه ها نیستند و باعث اضطراب آن ها میشوند پس بهتر است یک نظارتی به این موضوع داشته باشید و حالا که فرزندتان علاقه زیادی به فیلم دیدن دارد میتوانید باهم یک فیلم انتخاب کنید و گاهی بنشینید و باهم آن را تماشا کنید و از آن لذت ببرید.
  4. برنامه ریزی به صورت کلی به بی حوصلگی بچه ها خیلی کمک میکند، میتوانید یک دفتر به انتخاب دخترتان بخرید و درآن برای هرروز و هرساعت یک فعالیت و بازی و کار داشته باشید تا اینگونه هم شما ملزم شوید وقت هایی را با فرزندتان بگذرانید و هم او برای زمان های خالی اش برنامه دارد.
  5. سعی کنید در برنامه های او تعامل با دوستانش را حتما قرار دهید اینگونه هم وابستگی زیادی که به شما دارد کنترل میشود و هم در تعامل با دوستانش چیزهای زیادی را یاد می گیرد.
  6. میتوانید در برنامه هفتگی خود زمان هایی را برای بیرون رفتن با دخترتان اختصاص دهید، اینگونه هم باهم صحبت میکنید و هم میتوانید باهم ورزش کنید و بدوید. ورزش کردن و دویدن در ایجاد انگیزه و آرامش بچه ها تاثیر به سزایی دارد. این برنامه را میتوانید همراه با دوستانش هم بگذارید.
بخوانید  سوال 579