انگیزه و علاقه

نام مشاور : سرکار خانم فاطمه شامیری

پرسش

درمورد اینکه بچه ها خیلی زود از کاری که تصمیم گرفتن انجام بدن ناامید میشن و میگن نمیشه و میرن سر یه کار دیگه چه باید کرد؟

توصیف مسئله

درمقابل خسته شدن و به سرانجام نرساندن کارها توسط بچه ها چه باید کرد؟

ریشه

  1. در این سوال سن و جنسیت بچه ها مهم است با این وجود، ممکن است ایده آل گرا بودن خانواده ها به بچه ها هم سرایت کند. ممکن است کارها و توقعات والدین از بچه ها مناسب سنشان نباشد.
  2.  ممکن است بچه ها تنها زمانی تشویق میشوند که کارها را به بهترین نحو انجام بدهند، لذا همیشه برای رسیدن به تشویق والدین سعی میکنند بهترین عملکرد را داشته باشند ، که چون این امر سخت است اواسط کار خسته و ناامید میشوند.
  3.  کودکان در همه رفتار ها به شدت از والدین تاثیر میگیرند.
  4.  ممکن است بچه ها به بعضی فعالیت ها علاقه نداشته باشند یا در آن ضعیف باشند همین قضیه موجب بی انگیزگی بچه ها میشود.
  5.  معمولا حساسیت و امر و نهی خانواده ها روی موضوعات اتفاقا موجب جبهه گیری بچه ها میشود.
  6. سر و کار داشتن زیاد بچه ها با موبایل و تلوزیون ، سر و کار نداشتن بچه ها با فضاهای علمی، تاکیید مداوم بزرگتر ها فقط روی درس و …باعث میشود بچه ها انگیزه کافی برای انجام کارها را نداشته باشند.

راهکارها

  1. خوب است روی ویژگی های شخصیتی خودتان و رفتار هایتان دقیق شوید چرا که بچه ها با الگو برداری از والدین شخصیت و عملکردشان را شکل میدهند ، آیا فرد کمال گرا و ایده آل گرایی هستید؟ آیا خودتان اغلب کارها را نیمه کاره رها میکنید؟ در اینصورت بهتر است رفتارتان را متعادل تر کنید.
  2. سعی کنید بهتر و بیشتر فرزندتان را ببینید و بشنوید و توجه کنید ، منظور از توجه هدیه خریدن ها و خرج های زیاد نیست ، همین که کوچکترین کارهای اورا خوب ببینید و توصیف کنید خوب است، مثلا بگویید: چقدر خوب میدوی انگار قرار است پرواز کنی ، من خیلی خوشحالم که همیشه برای شام ظرف سالاد را میبری و به من کمک میکنی ، چه جالب که در این نقاشی ات درختان را رنگ های مختلف کشیده و …
  3. سعی کنید مدتی کارهایی به او بدهید و بازی ها و فعالیت هایی انجام دهید که مطمئنید دوست دارد و برایش جالب است.
  4. حساسیت خود را روی این مورد کم کنید و در مورد خوبی تمام کردن کارها و پرانرژی بودن و …با او صحبت نکنید و اگر هم کاری را به سرانجام نرساند و یا خسته شد، او را سرزنش نکنید.
  5. خوب است بازی ها، فعالیت ها و کارهایی که به او میسپارید متناسب با سن و توانی هایش باشد.
  6. در بازی ها و فعالیت ها با او همراه شوید اما نه به طوریکه در مقابل شم احساس ناتوانی کند ، مثلا اگر نقاشی میکشید لازم نیست یک طراحی زیبا یا رنگ آمیزی بی نقص انجام دهید همین که کنارش باشید و گفت و گو کنید و گاهی چیزی هم بکشید کافی است
  7. زمانی که از به پایان رساندن کاری خسته شد خوب است مقدار باقی مانده را بین خودتان و او تقسیم کنید ، مثلا اگر قرار است خودش لباس هایش را بپوشد میتوانید بگویدد فقط جوراب و شلوار مانده من جشلوار را پایت میکنم و تو جوراب را بپوش.
  8. مطالعه مقاله “مادر دختری، پدر پسری ، الگوی کودک” میتواند به شما کمک کند.
    https://chamraniha.com/child-pattern/
  9. مشاهده کارگاه مجازی “استقلال کودک” را هم یه شما پیشنهاد میکنم.
    https://chamraniha.com/product/esteghlalworkshop/
بخوانید  سوال 394