جلب توجه کردن
نام مشاور : جناب آقای احمدرضا اعلایی
پرسش
پسرم دو سال و سه ماهشه. وقتی کسی میاد خونمون یا جایی میریم شروع میکنه به جلب توجه، پرت کردن وسایل، زدن و….
میگه اصلاااا حرف نزنین و فقط به من نگاه کنین. حتی توی بازیهاشم میگه فقط به من نگاه کن؛ ببین دارم چی میکشم، ببین ببین ببین، همش میگه منو ببین. درحالی که اینطورم نبوده که بهش بیتوجه بوده باشم و تحسینش نکرده باشم. ولی خیییلی دلش میخواد دیده بشه. گاهی وقتی کسی رو میبینه خجالت میکشه و قایم میشه. میشه بگین دقیقا باید چیکار کنم؟
توصیف مسئله
فرزند شما در مواجهه با افراد دیگر تقاضای توجه به طرق مختلف دارد. اکنون به دنبال راه حل هستید.
ریشۀ جلب توجه کردن
- بچه ها به خصوص زیر سه سال، به شدت خود محورند. دوست دارند همهی توجهات به خصوص مادر به سمت آن ها باشد.
- مشغلهها، بیماری، به دنیا آمدن فرزند جدید، رفت و آمدهای زیاد و این جنس درگیری ها به خصوص برای مادر باعث می شود که این نیاز برای بچه ها تشدید شود.
- گاهی ما تصور میکنیم که به کودکمان توجه میکنیم در صورتی که بچه ها از طریق بازی کردن با والدین، امر و نهی نشدن، آزادی و … توجه را دریافت میکنند.
- حساسیت نشان دادن به رفتارهای بچهها باعث ماندگاری رفتار منفی آنها میشود.
راهکارهای کنترل جلب توجه کردن بچه ها
- فرزند شما خیلی کوچک است، این نیاز او کاملا طبیعی است. شما او را خیلی بزرگ می دانید.
- هر موقع توجه طلبید و هر کاری خواست برایش انجام دهید، خیلی زود نیازهایش را برآورده سازید؛ نگذارید به فریاد زدن و پرت کردن وسایل بکشد. برای این کار نیاز است علایق و نیازهای کودک را بشناسید.
- نسبت به این کارش حساسیت و ناراحتی نشان ندهید نه در چهره و نه در کلامتان.
- حتما روزانه زمان زیادی را به بازی با او اختصاص دهید. بچه نمی تواند در این سن تنهایی بازی کند؛ بنابراین شما باید یا کودکتان همبازی شوید. مشغله های خود را کاهش دهید و یا در زمانی انجام دهید که همسر شما و یا کسی جایگزین شما هست که با بچه بازی کند.
- زمان مهمانی رفتن و بیرون رفتن خود را کاهش دهید. به خصوص اگر کسی نیست که بچه با او بازی کند. چون در مهمانی ها ما کمتر به بچه ها توجه می کنیم.
- هم شما و هم همسرتان، فرزندتان را در طول روز در آغوش بگیرید و ببوسید و بگویید چقدر دوستش دارید. بیان احساسات و محبت، این کمبود محبت در کودکتان را کمتر میکند.
- از میزان امرونهی به کودکتان کم کنید و میزان تعامل بدون امرونهی را زیاد کنید.