کنجکاوی جنسی ، آگاهی جنسی

نام مشاور : سرکار خانم زهرا شاه حسینی

پرسش

سلام وقتتون بخیر, برای جلوگیری بچه ها از تعرضات جنسی بچه هامخصوص دختران را باید ازچه سنینی اگاه کرد چون بعضی از خانواده ها دختران را از سن زیر ۶سال توصیه هایی میکنند که بعضی از اعضای بدنتون مثل …خصوصیه وکسی مثل بابا یا مامان اجازه دست زدن یا دیدن نداره یا با این نوع ادبیات اولا درسته؟؟واز چه سنی؟یا اگر این اصطلاحات کلامی غلطه چی جایگزین شود واز چه سنی ؟ووظیفه ما مربیان پیش دبستانی چیست؟لطفا به این سوال زود پاسخ دهید چون مادران زیادی منتظر جواب هستند لطفا خیلی شفاف وواضح بفرمایید متشکرم

توصیف مسئله

در خصوص تربیت جنسی بچه ها باید چه کار کرد؟ آیا از کودکی باید آموزش خاصی به آنها داد؟

ریشه

  1. در کل آموزش مستقیم به بچه ها به خصوص در زمینه تربیت جنسی کار را بدتر می‌کند. چرا که بچه ها توانایی فهم و تحلیل این اطلاعات را ندارند و نه تنها بچه ها را ایمن نمی کند، بلکه آنها را کنجکاوتر می کند.
  2.  متاسفانه رسانه و فضای سیاسی با جهت گیری های خاصی، افکار عمومی در برهه هایی به مسائل جنسی و کودک آزاری حساس کردند. این مسئله صرفا یک بازی سیاسی بود تا ضرورت آموزش مسائل جنسی و توجه به اسنادی این چنینی را در کشور اثبات کنند. جالب است بدانید، اولین کشوری که آموزش مسائل جنسی را در مدارس شروع کرد سوئد بود( به دلیل شدت کودک آزاری و انحرافات جنسی) و بر اساس تحقیقات صورت گرفته در غرب، آموزش مسائل جنسی نه تنها این مسئله را کاهش نداده، بلکه زمینه ی انحراف را در مناطقی که آموزش داده اند تا 60 درصد بالا برده است.
  3.  چند چیز زمینه برای توجه به این مسائل را در بچه ها افزایش می دهد: نشاط پایین و عدم سرگرمی مناسب بچه‌ها، آگاهی دادن به بچه ها در زمینه ی عضو خصوصی و مسائل آن، حساسیت نشان دادن به رفتارهایی چون عریانی بچه ها در سنین پایین و دست به شلوار زدن و … ، وسواس و حساسیت های بیش از حد بهداشتی یا مذهبی(نجس و پاکی)، فضای خلوت بچه ها با هم، دیدن برنامه ها و بازی هایی با پوشش نامناسب و محرک، عدم تقید والدین در پوشش خودشان در استحمام و یا بردن بچه ها به سرویس بهداشتی به طور همزمان.
بخوانید  سوال 385

راهکارها

  1. بچه ها را با یکدیگر در خلوت قرار ندهید، حتما به هنگام بازی، در اتاق باز باشد و چند وقت یک بار به آن ها سرکشی شود. البته کنترل باید به صورت نامحسوس باشد تا بچه ها حساس نشوند.
  2. نگرانی را کنار گذاشته، گول فضای رسانه ای و حرف مردم را نخورید. دعا و توکل مهمترین سپر است.
  3. بهتر است حساسیت و یا وسواس اگر دارید، حداقل در مورد فرزندتان کنار بگذارید.
  4. موبایل و یا فضای اینترنتی، انیمیشن های غیر کنترل شده در اختیار فرزندتان قرار ندهید. اگر زمانی هم بازی کامپیوتری قصد داشتید تهیه کنید، از خرید موبایل، تب لت و یا لپ تاپ که قابلیت شخصی سازی دارد و در خلوت استفاده شود، خودداری کنید.
  5. والدین از لباس مناسب در جلوی بچه ها استفاده کنند، به خصوص والد جنس مخالف.
  6. بازی کردن با بچه ها، به خصوص بازی های هیجانی، آن ها را متناسب با سنشان رشد می دهد. بیش از نصیحت کردن، با فرزندتان بازی کنید و برایش قصه های کودکانه بخوانید.