بازی

نام مشاور : سرکار خانم یعقوبی

پرسش

دخترم ۵سالش هست و با چهارتا دختر خاله اش بازی میکند. بازی هایی را پیشنهاد میده که ترسناک است، مثلا: گرگ دارد. اگر بازی عوض بشه، دوباره به همان سمت می‌کشاند.

توصیف مسئله

راهکار مناسب برای دختر بچه ای که بازی های ترسناک مثل گرگ بازی را انتخاب می‌کند و با همبازی های خود، اینگونه بازی می‌کند چیست؟

ریشه

  1. غالباً تعریف ما از بازی، با تعریف بچه ها از بازی کاملا متفاوت است. مثلاً اگر کودکی نقش گرگ را در بازی انتخاب کند، او به دنبال خوی وحشی گری نمی باشد، بلکه فقط به دنبال هیجان است.
  2. گاهی برخی رفتارها یا بازی ها از نگاه ما زشت، عجیب یا خطرناک به نظر می آید اما در واقع برای بچه ها ایرادی ندارد و طبیعی است.
    در واقع ما بزرگتر ها درگیر قرارداد های دنیای بزرگسالانه ی خود شده ایم.
  3.  گاهی کودک مدام انیمیشن های خشن می بیند یا با همبازی هایی که این مدل بازی ها را بیشتر انجام می دهند، ارتباط دارد و از آن ها الگو می گیرد.
  4.  برخی از کودکان نیاز بیشتری به بازی های پرهیجان دارند و چنانچه نیازشان از طرف خانواده برطرف نشود، به هر طریقی و در هرجایی به دنبال رفع نیاز خود هستند.
  5.  ممکن است اینگونه رفتارها برای جلب توجه دیگران باشد.

راهکارها

  1. با انواع بازی های هیجانی آشنا شوید و روزانه حداقل دو زمان نیم ساعته با دختر خود بازی هیجانی کنید؛
    میتوانید از کتاب الکترونیکی بازی های هیجانی استفاده کنید:
  2. لازم است که در طول هفته به گردش در طبیعت بروید. در آنجا با فرزند خود بدوید، از درخت بالا بروید، بازی های پریدنی انجام دهید.
  3. در طول روز زمانی را هم پدر و دختر با هم بازی های هیجانی انجام دهند. مثلا : بالشت بازی، پرتاب توپ های کاغذی، سنگر بازی، هویج بازی، یخ بازی، بازی های با توپ.
  4. هنگامیکه در جمع فامیلی هستید، ابزار گوناگون در اختیار بچه ها بگذارید و بازی های متنوع پیشنهاد دهید. اگر امکانش هست، بچه در حیاط و یا یک فضای باز بازی کنند. خمیر و گل تهیه کنید و تا با هم دست ورزی داشته باشند. میتوانید از آنها بخواهید یک نمایش تهیه کنند و برای همه فامیل اجرا کنند.
  5. پیشنهاد می کنم حتما این مقاله را که مربوط به حضور بچه ها در مهمانی است، مطالعه بفرمایید:
  6. میزان مشاهده تلویزیون را کم کنید زیرا خود تلویزیون باعث جمع شدن و عدم تخلیه ی هیجانی کودک می شود.
  7. بازی های دست ورزی را هم در برنامه داشته باشید زیرا بسیاری از احساسات و انرژی بچه ها در بازی های دست ورزی تخلیه می شود.
    از کتاب الکترونیکی دست ورزی هم می تواند استفاده کنید؛
  8. در جریان بازی های کودک خود با همسالانش ورود نکنید و اجازه دهید به مدلی که دوست دارند با هم بازی کنند. تنها جایی که لازم است ورود کنید، زمانی است که آسیب واقعی متوجه کودکان باشد.
    کودک در فرایند بازی با همسالان خود، رشد میکند، منعطف میشود، ریسک پذیر میشود و به چالش کشیده میشود و میتواند، حل مسئله کند.
بخوانید  سوال 571