کنجکاوی جنسی

مشاور: زهرا شاه حسینی

پرسش:

من یک پسر ۷ ساله دارم و خواهر هم یک دختر ۷ ساله
دختر خواهر من اخلاق های خاص دخترانه ای دارد مثلا پسر من را خیلی بغل میکند ، بوسش میکند و …

من همیشه مراقب بازی های آنها بودم که مبادا در خلوت بروند و نا محسوس حواسم به بازی آنها بود .
حدود یکسال پیش بود بچه ها با هم مشغول بازی بودند که دیدم رفتند در اتاق و در را بستند رفتم دنبالشون پسرم گفت فاطمه میگوید بیا دکتر بازی و در را بپوش .
خیلی حالم بد شد و گفتم دیگه باید بریم و سریع آمدم خانه خودمان و در طول یکسال و نیم فقط یک بار رفتم منزل خواهرم
و اگر هم گاهی آنها می آمدند خیلی سعی میکردم برایشان بازی تعریف کنم و به سختی سرگرم شان میکردم .

اما چند اتفاق بعد از آن ماجرا افتاد یکی اینکه پسر من که خیلی خجالتی بود و اصلا اهل این حرفا نبود یکدفعه متوجه شدم بعد که رفتیم هیات به دوستانش توی هیات گفته بریم آمپول بازی که خدا را شکر آنجا هم متوجه شدم.

حواسم را بیشتر جمع کردم بچه ها تنها نباشند و برایشان سرگرمی ایجاد کردم ….

اتفاقات دیگر اینکه بعد از مدت ها دختر خواهرم آمد منزل ما اول شروع کردند بغل کردن هم ، کشتی گرفتن و بعد هم پتو آوردند ما میخواهیم زیر پتو بازی کنیم شما نباشید …خواهش میکنم راهنماییم کنید.

توصیف:

روابط بین بچه ها را با توجه به جنسیتشان، و کنجکاویهایی که دارند چطور باید مدیریت کرد.

بخوانید  پوشش مناسب کودک

ریشه:

1.- حساسیت، این روزها در بین خانواده ها خیلی رایج شده. به خصوص در مورد کنجکاویهای اصطلاحا جنسی.
۲- منابع متفاوتی به خانواده ها اگاهی میدهند و همین تنوع مطالب سردرگمی زیادی ایجاد کرده. هر مادر حداقل در چند گروه تربیتی عضو است که مطالب گروهها ممکن است باهم متناقض هم باشد
۳- تمام این حساسیتها و آگاهیها به انواع مختلف به بچه ها منتقل میشود و آنها را به سمت این موضوعات کنجکاوتر میکند
۴- هر چقدر مراقبتها مستقیم تر و واضح تر باشد کنجکاویهای بچه ها هم بیشتر میشود
۵- صحبت کردن راجع به عضو خصوصی، مراقبت از آن و از این دست موضوعات برای بچه های زیر ۷ سال قابل درک نیست و در عین حال نگرانیهایی برای بچه ها به همراه دارد.

راهکارها:

1.اگر شما یا خواهرتان، نسبت به دستشویی رفتن این دو بچه، لباس عوض کردنشان، بدنشان و هر چیزی حساسیت دارید سعی کنید تا حد امکان حساسیتها را کمتر بروز دهید و راجع به این مسائل خیلی با بچه ها صحبت نکنید.

2.بازیهایی مثل دکتر بازی بین بچه ها خیلی رایج است. خودتان همبازیشان شوید. سرم زدن، آمپول زدن، دارو درست کردن، حرف زدن با بیمار و … همه میتواند جزئی از بازی شما باشد.

3.نمیتوان روابط فامیلی آن هم به این نزدیکی را به راحتی کم کرد. به جایش میتوانید با خواهرتان بیرون قرار بگذارید. بچه ها را با هم به پارک ببرید و در عین حال از حضور همبازیهای دیگر کنارتان استفاده کنید. گاهی اوقات پسرتان را با دوستهایش بیرون ببرید. گاهی اوقات با دخترخاله خاله اش و بعضی مواقع چند خانواده با هم.

بخوانید  تعامل با نوجوان

4.اینکه بچه ها به خصوص در این سن باهم تنها نباشند و هر از گاهی به آنها سر زد کار خیلی درستی است. حتما برای حضورشان کنار همدیگر با مشورت خواهرتان برنامه داشته باشید. از فعالیتهایی که هر جفتشان دوست دارند، تا بازیهای دسته جمعی و حتی دیدن یک انیمیشن کوتاه که هر دو به آن علاقه دارند.

5. برای هر کدامشان به تنهایی و وقتی که باهم هستند، بازیهای هیجانی تعریف کنید. مثلا جنگ بالشها، پرتاب توپ و خیلی بازیهایی که آنها را دچار هیجان میکند و سرگرمشان میکند.‌ خودتان هم میتوانید با آنها همبازی شوید.

6.در کارهایی که به واسطه مهمان دارید آنها را سهیم کنید: مثل آشپزی و …

7.هم شما و هم خواهرتان کمی در رفتار بچه ها دقت کنید. ببینید کجاها حساسیت نشان دادید، کجاها امر و نهی زیاد داشتید و کجاها ممکن است بچه ها درگیر اطلاعاتی شده باشند که برایشان مناسب نیست آنها را شناسایی کرده و تعدیل کنید.

8.گاهی اوقات دیدن انیمیشنها یا بازیهای کامپیوتری آگاهی های نامناسبی به بچه ها میدهد. خوب است نسبت به آنها هم دقت بیشتری داشته باشد.

9.دیدن کارگاه تربیت جنسی را به شما توصیه میکنم.