همانطور که می دانید کتاب فارسی چهارم دبستان، در درس هفتم در قالب متن درس «مهمان شهر ما» و بخوان و بیندیش «انتظار»، به موضوع انتظار اشاره دارد.

ما در این مطلب قصد داریم چند نمونه فعالیت مرتبط با عنوان این دو درس را به شما مربیان عزیز پیشنهاد دهیم. پس تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

خانواده بزرگ شهید چمران و اینگونه فارسی جذاب تر میشود! (درس هفتم فارسی چهارم دبستان)

  • نام فصل، نام درس

    ایران من، مهمان شهر ما

  • شماره فصل، شماره درس

    فصل سوم، درس هفتم

  • درس، پایه

    فارسی پایه چهارم دبستان

خانواده بزرگ شهید چمران و اینگونه فارسی جذاب تر میشود! (درس هفتم فارسی چهارم دبستان)

درس هفتم، از آن دسته درس هایی است که میتواند زمینه ای برای پرورش استعداد نویسندگی در دانش آموزان باشد.

میپرسید چطور ممکن است؟!

فقط کافیست شما یک چراغ در ذهن آن ها روشن کنید، خواهید دید که هر کدام از دانش آموزان چگونه به خلاقانه ترین نحو ممکن عمل خواهند کرد.

1-خودت نویسنده باش!

ما برای تدریس این بخش در مدرسه خودمان، بعد از خواندن از روی متن درس، از دانش آموزان خواستیم چشمانشان را ببندند و فکر کنند که رهبری قرار است در چند روز آینده مهمان مدرسه ما شوند و ما باید مدرسه را برای استقبال از ایشان آماده کنیم. هرکس در این مورد نظری داشت. در نهایت قرار شد هرکس با نوشتن یک بند حدودا 5 خطی، این روز زیبا را توصیف کند.

همین که از دانش آموزان بخواهیم در مورد موضوعات مختلف، خیال پردازی کنند و خودشان را در شرایط مختلف تصور کنند، در تقویت مهارت نویسندگی آن ها بسیار موثر است.

2-کتاب و کتاب خوانی، چی از این بهتر؟!

برای این درس خواندن کتاب های مرتبط با موضوع انتظار هم خالی از لطف نیست. مثلا کتاب های زندگی نامه شهدا به روایت همسر یا مادر. ما در کلاس قسمتی از کتاب «نیمه پنهان ماه، زندگی نامه شهید عبادیان به روایت همسر» را با هم خواندیم و در مورد آن گفتگو کردیم. در این نوع کتاب ها کاملا مفهوم انتظار ملموس است. چه بسیار مادران و همسرانی که با گذشت چندین سال از دوران دفاع مقدس، همچنان منتظر بازگشت عزیزانشان از جبهه ها هستند.

بخوانید  فرم پیش ثبت نام کلاس پنجم ادبستان دخترانه سال تحصیلی 1401-1400

3-گفت و گو های جذاب و خوشمزه!

ما در کلاس معمولا گفت و گو های زیادی با هم داریم. سعی میکنیم کلاس صرفا حول محور مربی در گردش نباشد و دانش آموزان در بحث ها شرکت کنند. در مورد این درس از بچه ها خواستیم هرکس از انتظار هایی که تا الان تجربه کرده صحبت کند. اتفاقا گفت و گوی جالبی شد! از انتظار های خوشمزه گفتیم، انتظار برای پخته شدن غذا های مورد علاقه، انتظار رسیدن روز هایی که مامان ماکارونی میپزد و… . عده ای از دانش آموزان هم به انتظارشان برای رفتن به پارک و شهربازی در دوران قرنطینه و کرونا اشاره کردند. در آخر هم یادمان آمد که جهان منتظر منجی عالم بشریت است و اوست که با آمدنش تمام این انتظارات کوچک را به پایان میرساند.

در نهایت توصیه کلی ما چمرانی ها به شما عزیزان در تدریس دروس فارسی این است که سعی کنید با طراحی فعالیت هایی نظیر آنچه که گفته شد، دانش آموزان را با محتوای درس درگیر کنید و اجازه ندهید کلاستان حالت یکنواخت باشد و فقط شما متکلم وحده باشید.

خانواده بزرگ شهید چمران و اینگونه فارسی جذاب تر میشود! (درس هفتم فارسی چهارم دبستان)

میتوانیم به عنوان تکلیف از دانش آموزان بخواهیم با یک نفر که در دوران جنگ با داعش و یا جنگ ایران و عراق که حس انتظار را درک کرده است مصاحبه کنند و از حس و حالشان و خاطراتشان سوال کنند.

خوب است بچه ها این مصاحبه را به صورت یک صوت ضبط شده و یا  یک نوشته در کلاس ارائه دهند.