خانواده بزرگ شهید چمران کارگاه مادر و کودک؛ رنگ بازی

همیشه نقاشی و رنگ بازی را محدود به قلمو و مداد و رنگی می کنیم. آن هم روی یک کاغذ یا مقوای کوچک. تا حالا فکر کردید با رنگ چه بازی های دیگری هم می شود انجام داد؟ چطوره به جای قلمو از انگشتان دست و پا استفاده کنیم یا روی یک کاغذ بزرگ یا روی دیوار نقاشی کنیم.

نقاشی و بازی با رنگ ها از جمله روش های تاثیر گذار در شکوفایی ذهنی کودک و در عین حال تقویت فیزیکی بخشی از اندام های او است.

با رنگ، چه بازی هایی می توانیم انجام دهیم؟

می توانیم یک رول کاغذ پهن کنید. رنگ ها را در اختیار بچه ها بگذارید، و از آن ها بخواهید با انگشت روی کاغذ نقاشی کند.

می توانید به جای کاغذ، سلفون یا نایلون متری را بین دو پایه ی میز، وصل کنید و از آن بچه ها بخواهید روی آن نقاشی کند.

در یک فضای باز، مثل، حیاط، بالکن یا پارک می توانید به بچه ها پیشنهاد دهید با پا داخل رنگ بروند و با دست و پا نقاشی کنند.

می توانید به جای قلمو، از ابزاری مثل پنبه یا گوش پاک کن استفاده کنید.

می توانید همراه بچه هاخودتان رنگ انگشتی درست کنید.

چه جوری رنگ انگشتی درست کنیم؟

  • آرد نشاسته ذرت ۱پیمانه
  • نمک نصف پیمانه
  • بکینگ پودر ۱ق غ

این مواد را با هم مخلوط می کنیم. بعد آب جوش را کم کم به مواد اضافه می کنیم تا حدی که مواد، گوله گوله شود. بعد روغن را اضافه می کنیم و ورز می دهیم. به حدی که مواد به دست نچسبد .

بخوانید  کارگاه حیوانات (سفر به شهر دریایی)

بعد رنگ مورد نظر را اضافه کرده و خوب ورز می دهیم. رنگ می تواند رنگ خوراکی یا طبیعی باشد.

رنگ بازی، چه تاثیراتی دارد؟

یکی از مزایای رنگ بازی این است که کودک، نکاتی را درباره تلفیق رنگ ها یاد می گیرد؛ و می آموزد که با تلفیق چه رنگ هایی،رنگ های جدیدی به دست می آید.

کودک در حین اینکه روی سطوحی مانند کاغذ و یا حتی دیوار با انگشت نقاشی می کند، به طور نا خواسته حس لامسه خود را تقویت می کند.

و دیگر اینکه این سرگرمی جذاب، موجب تقویت هماهنگی بین حرکات چشم و دست کودک می شود و همین موضوع در آینده، به عملکرد او در انجام دادن کار های پیچیده، کمک بسیاری می کند.