تقویت توانایی نوشتن با مرد چرخ فلکی
چرا می خواهیم توانایی نوشتن کودکان را تقویت کنیم؟
چون برای درست اندیشیدن، جمع آوری تجربه های ذهنی و ترکیب آن ها، کودک باید بتواند بنویسد. در واقع نوشتن، اندیشه کودک را پویا می کند و شخصیتش را می پروراند. کودک هر لحظه که می اندیشد، جهان را کشف می کند.کودک، لازم نیست نویسنده بشود، همین که بتواند با تقویت این مهارت بیانی، از آن برای انتقال اندیشه ها و احساسات خود به دیگران بهره بگیرد، کافی است.
ابزاری که برای انجام پروژه نیاز داریم؟
- قلم
- کاغذ
برای انجام پروژه، چی کار کنیم؟
قبل از شروع پروژه، برای بچه ها قصه مرد چرخ فلکی را بیان کردیم و نظرات بچه ها راجع به داستان و روند پیشرفت و ادامه داستان پرسیدیم. با همفکری بچه ها ادامه روند قصه را جلو بردیم. بعد از شکل گیری ادامه داستان، نقاط مهم داستان را مشخص کردیم و هریک از قسمت های مهم را به یکی از بچه ها دادیم و از آنها خواستیم بر اساس شنیده ها و خلاقیت خود، آن قسمت از داستان را تکمیل یا تغییر دهند و شروع به نوشتن داستان خود کنند. البته به بچه ها گفتیم که باید داستان هایشان به یکدیگر ربط داشته باشد و اصل داستان اصلی را بهم نریزد.
در پایان واحد بند را معرفی کردیم، گفتیم حرف ها کلمات را می سازند و کلمات جمله ها را. چند جمله که یک موضوع را بیان کند می شود بند.
بعد از بچه ها خواستیم داستانی را که نوشته اند در قالب یک یا چند بند مرتب کنند. بعد از این مرحله، داستان ها را اصلاح کردیم و هرکدام از بچه ها، داستان خود در قالب مشخصی که برای صفحات یک کتاب داستان طراحی شده بود، وارد کرد.
در این پروژه، بچه ها علاوه بر تمرین نویسندگی و افزایش خلاقیت خود، نکات دستوری و ویرایشی زبان فارسی را نیز آموختند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.