همسالان

نام مشاور : جناب آقای علی حاجی اکبری

پرسش

پسر من هشت سالشه و موقعیت بازی با موبایل رو براش بوجود نیاوردیم و خودم باهاش بازی می کنم اما وقتی مهمونی میریم و بچه های فامیل همه حسابی سرگرم بازی با موبایل هستن پسرهای منم میرن سراغ موبایل اونها و میشینن به تماشا و خیلی دوست دارن با موبایل و تبلت اونها بازی کنن و خوب نگاه حسرت بارشون رو حس می کنم که یه کم اذیت کننده هست.اینکه بخوام وسیله بازی ببرم و با بجه های فامیل موقعیت بازی هم بوجود بیارم یه زمانهابی وجود نداره . خلاصه که الان درگیری ذهنی دارم که خونه هم لازمه که با تبلت بازی کنه تا این عطش بازی با تبلت درش خاموش بشه یا نه فایده ای نداره

توصیف مسئله

پسر شما در مهمانی ها دوست دارد با گوشی بچه های دیگر بازی کند؛ در صورتی که در منزل شما این موقعیت را برایش ایجاد نمی‌کنید و در عوض با او بازی می‌کنید.

ریشه

  1. پاسخ شما در صورت مسئله وجود دارد؛ یعنی فرزند شما زمانی به موبایل مشغول می‌شود، که بستری برای بازی‌های حرکتی-هیجانی یا سایر وجود نداشته‌ باشد.
  2. حذف مستقیم و امر و نهی زیاد در این خصوص باعث عطش بیشتر پسرتان می‌شود.
  3. بچه های بزرگتر به بسترهای متنوع تر و پیشرفته تری برای سرگرم شدن احتیاج دارند. بسترهای معمولی و خیلی ساده جوابگوی انها نیست.
  4.  نیاز اصلی بچه ها توجه است اگر این نیاز به درستی پاسخ داده شود کمتر به دنبال درخواست های غیرضرور می‌روند.

راهکارها

  1. به‌ روند خوب پیشین خود ادامه دهید و برای فرزندتان برنامه داشته باشید. سعی کنید بازی ها را طوری طراحی کنید که پسرتان هم علاقه داشته باشد و هم جذاب و درگیرکننده باشد.
  2. پیشنهاد می کنیم حتما از ظرفیت طبیعت و پارک و کوه و … استفاده کنید. این فضاها برای پر کردن اوقات بچه ها بسیار ظرفیت بالایی دارند به خصوص که اگر با همراهی همسالان و بازی کردن والدین باشد.
  3. دوباره دقت کنید و از خلاقیت خودتان استفاده کنید. همیشه با رجوع به تخیل و خلاقیت میتوان بازی ها و کارهای جذابی حتی برای مهمانی ها کشف کرد. مثلا رستوران بازی کنید یا با هم بازی های جنگی تخیلی انجام دهید یا…
  4. بچه ها عاشق بازی های دسته جمعی و خانوادگی هستند و همین برایشان هیجان لازم را ایجاد می‌کند. بازی هایی مثل: بستن کش به پایه های صندلی و پرتاب کاغذ‌های تا شده با آن، بازی فوتبال با بطری آب و توپ رنگی، خراب کردن برج لیوانی و …
  5. می‌توانید از خود فرزندتان بپرسید تا فعالیت های موردعلاقه‌اش را به شما بگوید و با هم انجام بدهید.
  6. چند راهکار کلی که برای دیده شدن و توجه کردن به فرزندتان حائز اهمیت است این است که به او بسیار محبت کنید، امر و نهی و بکن نکن های معمول را کنار بگذارید. مثلا: ندو، غذاتو بخور، برو درستو بخون، لباس گرم بپوش هوا سرده و …
    از انتقاد کردن و ایراد گرفتن به او پرهیز کنید.
    مهم است که فضای عمومی منزل فضایی آرام و مثبتی باشد بنابراین همراهی همسرتان را می‌طلبد.
    بازی و سرگرم شدن را همیشه در برنامه داشته باشید.
بخوانید  سوال 432