چگونه نوجوانان را از دنیای انیمیشن‌ها به زندگی در دنیای واقعی دعوت کنیم؟!

حتماً در اطراف خود نوجوان‌هایی را دیده‌اید که ساعات بسیاری را به دیدن انیمیشن یا انجام بازی‌های رایانه‌ای اختصاص می‌دهند و به نوعی دل کندن از دنیای مجازی و خیالی کارتن‌ها برای آنها دشوار است.

خانواده بزرگ شهید چمران چگونه نوجوانان را از دنیای انیمیشن‌ها به زندگی در دنیای واقعی دعوت کنیم؟!

مصرف بی‌حساب رسانه‌ها می‌تواند زندگی نوجوانان را که در آستانه ورود به دنیای بزرگسالی هستند تهدید کند؛ اگر بخواهیم میزان وابستگی نوجوانان به دنیای انیمیشن‌ها را به حداقل برسانیم، لازم است با دنیای ذهنی آنها در این بازه سنی بیشتر آشنا شویم و متناسب با ویژگی‌های شخصی هر فرد، روش‌های مناسب را به کار بگیریم. خوب است بدانیم:

حالا چی کار می تونیم انجام بدیم؟

1) نوجوانان در بازه سنی 13 تا 18 سال، توجهی به پیامد رفتارهای خود ندارند و به جذابیت‌های آن اتفاق، بیشتر از سرانجام آن فکر می‌کنند. پس بعید نیست متاثر از انیمیشن‌ها دست به هر کار جالب و البته خطرناکی بزنند! پس لازم است با برنامه‌ریزی هوشمندانه، گفتگو با نوجوان و پیداکردن راهکارهای جایگزین، دیدن انیمیشن‌های تخیلی، ترسناک و خطرآفرین را برای آنها محدود کنیم یا به صفر برسانیم.

2) اطلاعات زیادی که دنیای امروز در اختیار نوجوانان قرار می‌دهد بسیار خطرناک است. در این بازه سنی نوجوان به پختگی لازم برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نرسیده و ممکن است بخواهد چیزهایی را که درباره آن اطلاعات کسب کرده امتحان کند. مصرف افراطی فیلم‌های تخیلی و ترسناک، با توجه به ویژگی که در بالا به آن اشاره کردیم ممکن است موجب شود نوجوان تصمیم به تجربه رفتارهای خطرناک مثل روش‌های خودکشی یا پریدن از ارتفاع بدون توجه به عواقب آن بگیرد. بهترین راه برای ورود به دنیای ذهنی نوجوانان گفتگو با آنها در مورد انیمیشن‌هاست.

بخوانید  انیمیشن؛ تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود!

3) نوجوانان تشنه یادگیری و به دنبال منابع مهم اطلاعاتی هستند. همچنین با توجه به دسترسی نامحدود به فضای اطلاعاتی، دنیا را از نگاه رسانه‌ها می‌فهمند و بیشترین میزان اثرپذیری را در این بازه سنی از رسانه‌های تصویری مثل انیمیشن دارند. لازم است از سن 12 سالگی برنامه‌ای برای آگاهی بخشی آنها نسبت به رسانه داشته باشیم تا بتوانند با دید انتقادی به رسانه نگاه کنند.

4) نوجوانان به علت تغییرات فیزیولوژیکی و تحت تاثیر رسانه‌ها بیشترین پرخاشگری را در این سن از خود بروز می‌دهند. ورزش و فعالیت‌های فیزیکی بهترین راهکار برای تخلیه انرژی و کنترل هیجانات آنهاست.

5) آسیب‌پذیری نوجوانان نسبت به پیام‌های جنسی موجود در انیمیشن‌ها بسیار زیاد است زیرا به بیشترین توانایی در تخیل و استنتاج ذهنی بخش‌های ناگفته در داستان رسیده‌اند. بهترین راهکار این است که برای او حیاط خلوت رسانه‌ای ایجاد نکنیم تا آزادانه به هر محتوایی دسترسی پیدا کند و همدلانه همراه او باشیم.

بهترین و مطمئن‌ترین راه این است که از سنین پایین رفیق فرزند خود باشیم تا در دوره نوجوانی ما را امن‌ترین و بهترین دوست خود بداند و بتواند ارتباط صمیمانه و صادقانه‌ای با ما برقرار کند.
همین حالا هم دیر نیست!

از او بپرسید چه کارهایی می‌تواند او را خوشحال کند یا دوست دارد با شما انجام چه فعالیت‌هایی را تجربه کند؟!

سپس لیستی تهیه کنید و حداقل آخر هفته‌ها زمان مناسبی را برای خلق تجارب جدید در کنار فرزند خود، اختصاص دهید.

کوه پیمایی، آب بازی، ایجاد فضاهای کاری سرگرم‌کننده مثل ساخت و ساز با چوب، پرورش گیاه و… حتی فروش محصولات دست‌ساز می‌تواند گزینه‌های مناسبی برای این کار باشد.

بخوانید  چطور میتوانیم در امر دینداری یک پدر مادر مقتدر و مهربان باشیم؟