خانوادههای چندفرزندی و مدیریت استفاده از تلویزیون!
«مامااااان من مشقامو نوشتم، میخوام کارتن ببینم…»
«الان نمیشه عزیزم… وقت خواب آبجیه!»
هنگامی که این گفتگوی کوتاه بین کودک 7 ساله و مادر خود برقرار میشود، واکنش بعدی اگر جملاتی حاوی بهانهجوییهای کودک نباشد حتما اعتراض او به شکل گریه، فریاد یا اذیت کردن خواهر کوچکتر خواهد بود!
تداخل برنامههای درسی، سرگرمی و… فرزندان بزرگتر با برنامه خواب، غذا، بازی و… فرزندان کوچکتر در خانوادههایی که چند فرزند دارند، اتفاقی طبیعی است.
به جز مشکل استفاده زمانی از تلویزیون، ممکن است گاهی هر دو برای استفاده از برنامههای تلویزیونی به توافق مشترک نرسند و… چطور میتوان این مشکلات را مدیریت کرد؟
حالا چی کار می تونیم انجام بدیم؟
1) برای مواقعی که زمان تلویزیون دیدن فرزند بزرگ است و برنامه مناسب سن فرزند کوچک نیست، میتوان یک برنامه جایگزین مثل بازی، قصهگویی و نمایش برای او ترتیب داد تا سرگرم شود.
2) اگر قاعده و قانون مشخصی برای استفاده از تلویزیون برای هر فرزند وجود داشته باشد و همچنین برای فعالیتهای روزانه هر کودک برنامهریزی دقیق و جذابی انجام دهیم، موارد تداخلی این چنینی کمتر پیش میآید یا در صورت بروز، میتوان با گفتگو هر فرزند را به انجام فعالیت اختصاصی خودش ترغیب کرد.
3) فرزندان بزرگتر باید خودشان به برنامهریزی مشخصی برای فعالیتهای خود برسند و بدانند که در استفاده از تلویزیون محدودیت دارند.
4) هنگامی که برنامه مورد علاقه فرزند بزرگ پخش میشود که مناسب فرزند کوچک نیست، میتوانیم با شخصیت بخشی به کودک بزرگتر، او را در جایگاه والد یا مربی و نقش حمایتی از خواهر/برادر کوچکتر قرار دهیم که میتواند به کودک کوچکتر از خود کمک کند تا از دیدن برنامهای که مناسب او نیست، آسیب نبیند.
5) کودک بزرگتر میتواند در زمان جایگزینی که برای او تعریف میکنیم کارتن را از تلوبیون تماشا کند یا در زمان مشخص بازپخش برنامه مورد علاقه را ببیند.
شما به عنوان عینیترین الگوی رفتاری کودک، باید در استفاده از رسانهها به خصوص موبایل و تلویزیون برای خود محدودیت قائل شوید.
اگر وابستگی خاصی به دیدن تلویزیون و برنامههای مورد علاقه خود نداشته باشید راحتتر میتوانید برنامه خود را برای مدیریت استفاده کودکان از تلویزیون اجرایی کنید.
از برنامههای کنترل میزان مصرف موبایل کمک بگیرید و از امروز مصرف رسانهای خود را مدیریت کنید!