همسالان

نام مشاور : سرکار خانم جعفریان

پرسش

سلام. دختر سه سال و نیمه ام با بچه کوچک تر از خودش بازی نمی کنه ولی با بزرگتر از خودش بازی می کنه. چرا؟ مشکلی نداره؟

توصیف مسئله

شما میخواهید بدانید آیا دختر سه سال و نیمه تان که با بچه های بزرگتر از خودش بازی می کند، مشکلی دارد یا خیر و چرا.

ریشه

  1. گاهی تیزبینی والدین روی جزئیات روابط کودک باعث بیشتر شدن حساسیت کودک روی این مسائل می شود.
  2.  ممکن است کودک هم بازی هم سن و سال خودش را در دسترس ندارد و شروع به بازی با کودک بزرگتر از خودش می کند.
  3. ممکن است کودک به بازی های با قاعده و قانون علاقه مند شده باشد و هم بازی بزرگتر را انتخاب کند، چون هم بازی بزرگتر بهتر از همبازی کوچکتر می تواند قواعد بازی ها را رعایت کند.
  4.  تذکرات والدین در طول روز راجع به مسائل مختلف، باعث می شود کودک قالب های ذهنی داشته باشد و نتواند با کودک کوچکتر از خودش که قالب ذهنی کمتری دارد بازی کند.
  5.  بعضی از کودکان به خاطر ریسک پذیری پایین و داشتن شخصیت پیرو، با بزرگترها همبازی می شوند، چون در بازی با بچه های کوچکتر باید شروع کننده یا جلو برنده باشند.

راهکارها

  1. بهتر است حساسیتی در مورد این موضوع نداشته باشید. کودک شما در صورت متوجه شدن حساسیت شما، نسبت به این موضوع کنجکاو تر می شود.
  2. اگر می توانید محیطی را فراهم کنید که با بچه های هم سن خودش هم بازی شود. بهتر است در طول هفته این اتفاق چندبار تکرار شود.
  3. تعداد تذکراتتان را در طول روز کمتر کنید. سعی کنید موارد مختلف را به او پیشنهاد دهید تا خودش انتخاب کند. این انتخاب ممکن است انتخاب لباس یا ساعت غذا خوردن باشد.
    می توانید مقاله ی امر و نهی را در سایت چمرانی ها مطالعه کنید. خواندن این مقاله برای شما مفید است.
    https://chamraniha.com/talk-to-kids/
  4. تعداد بازی های بی قاعده را افزایش بدهید. بازی های مثل آب بازی، آرد بازی، پریدن، مشت زدن به بالش و… که قاعده و قانونی ندارند را افزایش دهید. این بازی ها کمک می کند که قالب های کودک شما کمتر شود.
  5. اجازه بدهید هر از چندگاهی او پیشنهاد بدهد یا شروع کننده باشد. مثلاً از او بپرسید: به نظرت امروز ناهار چی درست کنیم؟ یا دوست داری امروز برای گردش کجا بریم؟ این پرسش ها برای تقویت شروع کننده بودن خوب است.
  6. برای شکستن قالب های ذهنی فرزندتان هر از چندگاهی کارهایتان را به روش متفاوت انجام بدهید، مثلا اگر غذا را با قاشق می خوردید هر از چندگاهی با دست بخورید.
    کارگاه قالب های ذهنی به شما کمک می کند تا بهتر این کار را انجام دهید.
بخوانید  سوال 455