مضامین اخلاقی و آداب دانی

نام مشاور : سرکار خانم محدثه میرزا جعفر

پرسش

پسر یک سال و نیمه ای دارم که وقتی جایی میریم میره دست بزنه به وسایل اون منزل ولی دوست دارم طوری تربیت کنم که بدون اجازه دست به وسایل کسی نزنه بارها شده میهمانی رفتیم خواسته دست بزنه ولی جلوشو گرفتم و اهل اون منزل اصرار کردن کارش نداشته باشم و اگر من کوتاه بیام من بی ارزش نمیشم جلو پسرم؟دفعه ی بعد دیگه براهر کاری مستقیم میره از اهل اون منزل چیزی میخواد.

توصیف مسئله

شما دوست دارید فرزندتان در مهمانی‌ها بدون اجازه دست به وسایل دیگران نزند. نگرانی شما این است که اگر مانعش شوید و صاحب‌خانه اجازه بدهد جایگاهتان از بین برود.

ریشه

  1. اغلب اوقات ما بزرگترها در ذهن خودمان کلیشه و چهار چوب‌هایی داریم که برای سن کودکان رعایتش لازم نیست ولی چون از سن کودکی فاصله زیادی گرفته ایم قبول چنین چیزی برایمان دشوار است.
  2.  پسر شما بسیار کوچک است و بچه ها در این سن نیاز به شناخت محیط اطراف و تجربه کردن دارند. به علاوه آنها در این سن مفهوم اجازه گرفتن و تشریفات خاص مهمانی را نمی‌فهمند. زبان مشترک همه کودکان زیر هفت سال فقط بازی است.
  3.  تصورات و دید ما بزرگترها از مسائل، با دید بچه ها خیلی متفاوت است. بچه ها در عالم کودکانه و بازی‌محور خود زندگی ‌می‌کنند. پس جایگاه مادر و پدر به این راحتی برای بچه ها بی‌ارزش نخواهد شد.
  4.  منع زیاد و صددرصدی یا گفتن نکن، دست نزن یا … کودکتان را حساس و لجباز می‌کند و او هر بار در مهمانی ها شما را بیشتر اذیت خواهد کرد.
بخوانید  سوال 432

راهکارها

  1. لطفا قبل از منع کودک، خودتان از صاحب خانه اجازه بگیرید
  2. در این موردی که فرمودید؛ بعضی وسایل هستند که می‌توانید اجازه دهید فرزندتان آنها را ببیند و بردارد. می‌توانید پس از آن خودتان آنها رامرتب کنید و سر جایش بگذارید. بعضی وسایل هم هستند که کودک نباید آنها رابردارد مثل وسایل شکستنی. دراین مواقع سعی کنید حواس فرزند خود رابا یک بازی یا فعالیت یا خوراکی پرت کنید و برای این کار باید حتما ابزار لازم همراه خود داشته باشید.
  3. به طور کلی برای رفتن به مهمانی باید شرایط ویژه ای را از قبل تدارک ببینید. که هر دو آرامش بیشتری داشته باشید. مثلا همراه خودتان تعدادی توپ، بادکنک یا وسایل مشابه آن ببرید. و یک بازی دسته جمعی با بقیه افراد یا بچه‌ها ترتیب بدهید. لذت بازی دسته جمعی، آرامش بی نظیری به همه افراد میدهد.
  4. سعی کنید چارچوب‌هایی که مانع کودکی کردن فرزندتان هست را ازبین ببرید یا برایش جایگزین در نظر بگیرید. مثلا: دست نزدن به وسایل میزبان، سلام کردن یا …
  5. سعی کنید حساسیتی از جانب شما و بقیه به فرزندتان منتقل نشود نه با چهره و نه با کلامتان.
  6. سعی کنید از همسرتان در مهمانی کمک بگیرید تا هم شما استراحت کنید و هم تنوعی برای پسرتان باشد.