ترس

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

دخترمن وقتی ۷ماه بود پدرش ازدست میده تا ۶سالگی پنج شنبه ها خانواده پدریش اینو سرمزارمیبردن ودرسن ۷سالگی متوجه میشه که پدرش ازدست داده من ازدواج مجددکردم بعدازسه سال دخترم فکرمیکرداین پدرش بعدمتوجه شدازاون موقع بیشترترسوشده همه اش احساس ترس از دست دادن منوداره وخیلی توخودشه خودم ناراحتی عصبی گرفتم ازازدواج اولم تاحدی می تونم بابچه هاکناربیام خیلی دخترم دوست دارم عاشقشم ولی ترسش منونابودمیکنه الان ۸ساله ولی ترسوعه.

توصیف مسئله

با دختر ۸ ساله ای در کودکی پدر خود را از دست داده و ترس این را دارد که مادرش را از دست دهد، چگونه باید رفتار کرد؟

ریشه

  1. کودک شما دوران کودکی سختی را سپری کرده . از دست دادن پدر در دوران کودکی، ازدواج مجدد شما و باور اینکه همسر شما پدر واقعی خود کودک است، همه این اتفاقات باعث شده که دخترتان به شما وابسته شود و ترس این را دارد که نکند شما را هم همانند پدرش از دست دهد.
  2.  گاهی دادن آگاهی زیاد و اطلاعات عمومی فراوان چه لفظی و چه عملی و مطلع کردن کودکان از عواقب هر کاری او را به سمت محافظه کاری و ریسک پذیری پایین سوق می‌دهد.
  3.  یکی از مهم ترین عواملی که منجر به ترس غیر عادی در بچه ها می شود؛ حساسیت بالا است. ما بدون اینکه بدانیم حساسیت بچه ها را بالا می بریم.و از طرف دیگر آن ها را ضعیف می کنیم.
  4.  گاهی اوقات ما زیاد راجع به چیزی با بچه ها حرف میزنیم و زمانهایی هم پیش می آید با اینکه میدانیم مشکل کجاست خیلی بابتش صحبت نمیکنیم و انگار میخواهیم گذر زمان خود به خود ماجرا را حل کند هر دو تفکر آسیب زاست‌.
بخوانید  سوال 482

راهکارها

  1. اولین نکته ای که خوب است به آن دقت کنید این است که شما ابتدا باید بتوانید حال خودتان را خوب نگه دارید و احساسات و نگرانی تان را کنترل کنید تا بعد بتوانید به کودکتان کمک کنید که با ترس هایش روبرو شود.
    به همین منظور برای خودتان بیشتر وقت بگذارید، کار های مورد علاقه تان را انجام دهید. میتوانید از نوشتن کمک بگیرید تا احساسات بد و منفی تان در این مورد را از این راه بیرون بریزید.
  2. میزان توجه شما باید نسبت به او بیشتر شود از این نظر که درباره ی موضوعات مختلف با او صحبت کنید یا او را در طول روز در آغوش بگیرید. بیشتر به او محبت کنید، علاقه خود را به صورت کلامی و غیر کلامی بیان کنید.
  3. در واقع باید بگذارید فرزندتان آزادانه و به دور از قضاوت یا سرزنش، ترس‌ها و نگرانی‌هایش را با شما در میان بگذارد. هرچقدر که شما در مورد احساسات فرزندتان آگاهی بیشتری داشته باشید و به درک بهتری از ترس‌های او دست یابید بهتر می‌توانید به او کمک کنید. هنگامی که کودک شروع به ابراز ترس‌هایش می‌کند، نکته اصلی این است که بتوانید شنونده خوبی باشید و نگرانی‌های پنهان در لا به لای حرف‌های کودک را درک کنید. بسیار اهمیت دارد که به فرزندتان نشان دهید که او را درک می‌کنید. در عین حال تلاش کنید که با لحنی امیدبخش و اطمینان دهنده با او صحبت کنید تا بتوانید از ترس‌های کودک بکاهید
  4. مشغولیت بچه ها با هم سنهایشان آنها را از غمها جدا کرده و دوباره به دنیای پاک کودکی برمی گرداند.
  5. بهتر است رفتن به طبیعت و پارک را در برنامه تان قرار دهید. در طبیعت به صورت خانوادگی بازی های هیجانی دسته جمعی مانند :وسطی، والیبال و بازی هایی که دوست دارد را انجام بدهید.
  6. به هیچ وجود در مواجه با ترس هایش عصبی یا ناراحت نشوید و با او همدلی کنید.
  7. روابط دخترتان را با سایر اعضای خانواده مثل همسرتان و خواهر برادر هایش تقویت کنید و سعی کنید اوقات خوشی را باهم داشته باشند. لازم است که محبت بیشتری را هم از طرف همسرتان دریافت کند‌.
  8. سعی کنید امنیتی که کودکتان احتیاج دارد را برایش فراهم کنید به او بگویید که همیشه کنارش می مانید، بدون اطلاع دادن به او و یکدفعه جایی نروید این مسائل ترس او را تشدید میکند.
  9. کتاب داستان هایی مثل راکون پیر، یولانته در جستجوی کریسولا، با آیدا تا همیشه، در مورد مرگ و از دست دادن عزیزان و کنار آمدن با آن هستند میتوانید این کتاب ها را با فرزند خود بخوانید و با او گفت و گو کنید تا حالش بهتر شود‌.
  10. مسئله ای که کودک با آن مواجه شده کوچک نیست پس باید برای حل آن زمان بگذارید
بخوانید  عصبانیت کودک