لجبازی و پرخاشگری

نام مشاور : سرکار خانم صفایی

پرسش

دخترم دو سال و نیم ش هست. خیلی گریه میکنه الکی بدون دلیل از خواب که پا میشه تا شب کلی گریه میکنه و نمیدونم چطوری ساکتش کنم تازه قهر هم میکنه میره تو اتاقش باور کنید نمیدونم چیکار کنم ساکتش کنم ممکنه راهنماییم کنید؟
و اینکه جدیدا به شدت لجبازی میکنه و سر اون مسایل هم کلی گریه میکنه برای لجبازی چیکار کنم؟؟؟

توصیف مسئله

با دختر دو سال و نیمه ای که زیاد و در موقعیت های مختلف گریه میکند و لجباز هم هست چه رفتاری کنیم؟

ریشه

  1. خوب است توجه کنید که دختر شما به تازگی میتواند صحبت کند و هنوز راه درستی برای ابراز احساسات مختلفش بلد نیست و گریه یکی از روش های طبیعی نشان دادن احساسات است.
  2. کم توجهی نسبت به نیازهای کودک و دیر پاسخ دادن به آن میتواند شدت گریه و ناراحتی در کودک را افزایش دهد.
  3.  گریه بعد از بیدار شدن از خواب در این سن امری طبیعی ست و میتواند علت هایی مثل بدخوابی، نیاز به دریافت حس امنیت و آرامش از مادر داشته باشد.
  4.  لجبازی در کودک هنگامی شدت میگیرد که والدین به طور مستقیم و زیاد با خواسته های کودک مخالفت میکنند‌.
  5. تذکر دادن و امر و نهی یکی دیگر از علت های لجبازی، قهر و ناراحتی در کودک است.
  6.  آستانه ی تحمل کودک در این سن کم است؛ عدم شناخت ویژگی های رشدی کودک موجب استیصال و نگرانی والدین از رفتارهای طبیعی کودک می شود‌.

راهکارها

  1. کودکان دنیایی کاملا متفاوت از بزرگترها دارند، سراسر زندگی کودکان توام با بازی و کشف دنیای پیرامون شان است‌‌ شناخت دنیای کودکان و ویژگی های رشدی آنها کمک زیادی به والدین میکند تا در مقابل رفتار کودک شان عکس العمل به جا و درست نشان دهند.
  2. بازی شغل کودک است و باید این نیاز در کودک به رسمیت شناخته شود؛ تا جایی که ممکن است روزانه ساعاتی را به صورت متمرکز برای بازی کردن با کودک خود درنظر بگیرید.
  3. ۱ تا ۳ سال بهترین زمان برای بازی هایی است که حواس کودک (بویایی، چشایی، لامسه و…) را درگیر میکنند؛ بازی هایی مثل لمس کردن اجسام مختلف، شنیدن صدای ظرف های مختلف، خالی و پر کردن آب در ظرف های مختلف، چشیدن مزه های متفاوت و …
  4. فعالیت های دست ورزی مثل خمیر بازی (خمیر خوراکی با آرد و آب)، رنگ بازی( رنگ خوراکی) بسته به توانایی کودک میتواند موجب سرگرمی و نیز آرامش در کودک شود.
    بسته بازی‌های دست‌ورزی در این زمینه راهنمای خوبی می‌تواند برایتان باشد
    https://chamraniha.com/product/craftsmanship/
  5. هم چنین بازی های حرکتی و هیجانی مثل دنبال بازی، قل دادن توپ، از مبل ها بالا رفتن، بالش بازی و… کمک خوبی به تخلیه انرژی کودک و کمتر شدن بهانه گرفتن او میکند.
  6. سعی کنید محیط بازی را برای کودک امن و آرامش بخش کنید، هنگامی که مهارت های حرکتی کودک افزایش پیدا میکند بهتر است وسایلی که محیط را برای کودک ناامن میکند و موجب میشود که مدام به او بگویید “نه” تا مدتی از خانه جمع کنید.
  7. عشق، توجه، بوسه، آغوش و محبت کلامی از نیازهای حیاتی کودک است که حتی موجب رشد مغز کودک میشود، سعی کنید کودکتان را غرق در محبت کنید، زمان هایی که نیاز دارد مثل بعد از بیدار شدن از خواب حتما با او همدلی کرده و با نوازش، بغل کردن و محبت کلامی او را آرام کنید.
  8. اگر دخترتان دوست دارد کاری انجام دهد که نمی‌خواهید و یا وسیله ای را برداشته که برای او خطرناک است، فقط و فقط به طور غیر مستقیم و با پیشنهاد های جذاب مثل بازی و… حواس او را پرت کنید و مستقیما با او مخالفت نکنید.
  9. باتوجه به شرایط کرونا و با مراقبت ساعاتی که خلوت تر است کودکتان را با پارک و طبیعت ببرید و اجازه دهید بدود و بازی کند (نسبت به ضدعفونی کردن زیاد جلوی کودکتان حساس نباشید) بودن در طبیعت و بازی برای روحیه کودک تان و آرامش او خیلی موثر است.
بخوانید  هرکاری می کنم روسری سرش نمی کنه!