اضطراب و ترس

نام مشاور: سرکار خانم صحتی

پرسش

پسر هشت ساله ای دارم که چند ماه است زیاد ناخن میجود و دستش مدام در دهانش است.
این کار را بیشتر وقتی که در حال دیدن تلویزیون است یا روی کاری تمرکز کرده انجام می دهد.
از نظر آزادی زیر هفت سال اول واقعا آزادی داشته و شب ها هم هنوز تنها نمی خوابد و به خاطر خواهر کوچکش همه پیش هم می خوابیم.
لطفا بفرمایید که بدون حساس کردنش چه طور می توان این عادت را از سرش انداخت.

توصیف مسئله

در مقابل ناخن جویدن پسر۸ ساله چه رفتاری باید انجام داد؟

ریشه

  1. ناخن جویدن گاهی میتواند به علت استرس یا نگرانی از مسئله یا موضوعی باشد که در هنگام تماشای تلویزیون یا هنگامی که حواسش نیست انجام میدهد.
  2. برنامه های تلویزیونی و فیلم وانیمیشن ها گاهی مناسب سن بچه ها نیستند و همین موضوع باعث میشود که بچه ها با دیدن آن برنامه ها دچار استرس شوند.
  3.  شرایط کرونا و قرنطینگی باعث شده است که نشاط و انگیزه و علاقه بچه ها پایین آید و در نتیجه وابستگی بچه ها هم افزایش یافته است و مجبور اند که بیشتر زمان خود را در خانه بگذرانند.
  4. گاهی والدین بخاطر نگرانی هایی که دارند حساسیت زیادی نسبت به ناخن جویدن بچه ها و کارهای مختلفی که آنها انجام میدهند، نشان میدهند و همین مسئله باعث میشود که آنها به این موضوع آگاه شوند.
  5.  والدین گاهی از محبت و توجه به بچه ها غافل میشوند و در صورتی که کاهش این محبت را بچه ها خیلی زود احساس میکنند.
بخوانید  هم ناخن می خوره و به آلت خصوصیش دست میزنه و هم با بچه ها نمی تونه دوست بشه

راهکارها

  1. بهتر است حساسیت نشان ندهید و فرزندتان را نسبت به این موضوع آگاه نکنید و سعی نکنید با حرکات دست و اشاره و کلامی او را نسبت به این موضوع آگاه کنید و اگر متوجه ناخن جویدن او شدید سعی کنید حواس او را به فعالیتی که دوست دارد پرت کنید.
  2. بازی های هیجانی ، استخر و آب بازی یا فعالیت های حرکتی مثل فوتبال و والیبال را در برنامه روزانه فرزندتان بگذارید.
  3. سعی کنید همراه فرزندتان برای کل روز برنامه بنویسید و به آن پایبند، به طور مثال از ساعت ۲_۳ دیدن تلویزیون، ۸_۹ بازی خانوادگی و به همین منوال برای صبح تا شب برنامه داشته باشیم تا فرزندتان تایم خالی زیادی نداشته باشد.
  4. وجود شرایط امروز جامعه و بیماری موجود باعث شده است که انگیزه و علاقه والدین و حتی فرزندان پایین آید اما با وجود این شرایط و اینکه خیلی نمیتوان بیرون رفت سعی کنید زمان زیادی را به بازی های کامپیوتری و تلویزیون دیدن اختصاص ندهید و برای آن برنامه داشته باشید چون زیاده روی در همین موضوع باعث میشود که مشکلاتی این چنینی پیش آید.
  5. سعی کنید با خانواده هایی که هم فکر هستید و بچه های هم سن و سال دارند در رفت و آمد باشید زیرا این موضوع به روابط بهتر بچه ها و نشاط آنها کمک به سزایی میکند.
  6. بچه ها نیاز دارند که والدین کمک کنند تا وقتشان پر شود. میتوانید مهارت هایی که فرزندتان به آن علاقه دارد مثل نجاری، آشپزی، نقاشی و… را پیدا کنید و ابزار و شرایط آموزش آن را برایش فراهم کنید و در اختیارش بگذارید.
  7. سعی کنید محبت به انواع مختلف در خانه داشته باشید. فرصت های گفت و گو و بیرون رفتن با پدرش و خودتان را فراهم کنید.
  8. سعی کنید ریشه اضطراب فرزندتان را پیدا کنید، به طور مثال نگرانی از جدا کردن جای خواب، تلویزیون دیدن یا بازی های رایانه ای زیاد و …
بخوانید  سوال 332