کرونا و اضطراب کودک
مشاور: زهرا شاه حسینی
پرسش:
من مادر یک دختر ۶ ساله هستم. کتابی برای کاهش اضطراب کودکان دارین که براش بخونیم ؟ به خاطر کرونای پدرش اضطراب گرفته بود و تیک عصبی پیدا کرده البته خیلی بهتر شده .در کل هم خیلی درونگراست.
توصیف:
برای دختر درونگرایی که پدرش مدتی بیمار شده، و دچار اضطراب شده چه کاری باید انجام داد و با خواندن چه داستانی اضطرابش را کم کرد.
ریشه:
۱- بعضی مواقع مدل زندگی ما و سرعت کارهایمان باعث میشود در زندگی کمتر احساساتمان را بروز دهیم و راجع به مسائل گفت و نکنیم. این عوامل باعث میشود کودک، الگوی مناسبی برای بروز احساس نداشته باشد.
۲- شرایط عمومی جامعه و خانواده ها باعث شده آگاهیهای زیادی به بچه ها منتقل شود. اطلاعات خارج از سطح سن، درک و فهم بچهها برایشان اضطراب و استرس زیادی به همراه خواهد داشت.
۳- با توجه به اینکه پدر و مادر در سالهای ابتدایی زندگی کودک، همهی سرمایهی کودک هستند، قطعا بیماری یا ناراحتیشان، روی کودک اثر گذاشته. هر چقدر این موقعیت بیشتر ادامه پیدا کند و اطلاعات زیادی در خانه رد و بدل شود، ذهن کودک بیشتر درگیر میشود.
۴- ندیدن کودک در فضا باعث میشود او درگیر تمام مسائل بزرگترها شود. نداشتن برنامه برای دور کردن کودک از فضا، کمک نگرفتن از بقیه و … عواملی است که باعث میشود کودک در تمام جزئیات بیماری باشد و هر روز به ناراحتیش اضافه شود.
راهکارها:
1.در این دوران حتما شما و اگر به لطف خدا، پدرش سلامت شدند هر دو نفر زیاد دخترتان را در آغوش بگیرید و ببوسید. از روشهای مختلف مثل نقاشی کشیدن، مخفی کردن خوراکیهای کوچک یا هدیههای خیلی کوچک در اطراف خانه تا کودک پیدایشان کند کمک بگیرید
2.هم خودتان حواستان باشد و هم به بقیه یادآوری کنید که لازم نیست راجع به بیماری زیاد صحبت شود و کودک در جریان همه چیز باشد.
3.به هیچ وجه اجازه ندهید پخش اخبار مربوط به بیماری از تلویزیون، و فضای مجازی، فضای عمومی خانه شما را متشنج کند.
4.از طریق داستان و صحبت به فرزندتان این اطمینان را بدهید که کنارش هستید و او نگران رفتن شما یا پدرش نباشد. خاطرات خوب کنار هم بودنتان را برایش مرور کنید. اتفاقهایی که به همه تان خوش گذشته.
5.توصیه من این است که تا میتوانید از روشهای بالا برای کم کردن اضطراب دخترتان استفاده کنید و اگر کمتر نتیجه گرفتید از کتاب داستانهای ساده ای با همین مضمون استفاده کنید.