علاقه به تلویزیون

مشاور:زهرا شاه حسینی

پرسش:

پسر پنج ساله نیمه ای دارم .که به شدت علاقه به تلوزیون داره.برنامه اش هم فرق نمیکنه .برنامه کودک، ورزشی (فوتبال خیلی دوست داره ولی همه نوع بازی رو نگاه میکنه). سریال ها بزرگ سالان و‌…من خیلی حساس بودم که زیاد نبینه .سرگرم اش هم میکرد ولی چون باردارم و اوایل بارداری خانه پدرم بودیم یکم کنترل اش از دستم خارج شده.باهاش حتی با وجود حالم خوابیده هم بازی میکنم ولی بعد از بازی فورا میخواد تلوزیون ببینه .بعضی وقتا همش درگیر این هستیم که الان نه الان وقتش نیست دیگه خاموش و… گاهی اوقات هم صاف تو چشم نگاه میکنه و میگه نه و حرفم رو گوش نمیده.بعضی موقیت ها هم که میخواد نگاه کنه اصلا زمان بازی نیست که من سرگرم اش کنم.مثلا تازه از بیرون اومدیم خونه ، یا تازه از خواب بیدار شده و..لطفا راهنماییم کنید چون خیلی درگیرم باهاش.ممنون

توصیف:

با علاقه زیاد پسر5/5 ساله به تلویزیون باید چه کار کرد؟

ریشه:

1.تلویزیون دیدن بچه ها قطعا آسیب هایی دارد و هر چقدر زمانش بیشتر باشد آسیب هایش هم بیشتر است. آسیب های جسمی و روحی و تربیتی زیادی دارد.
2. حساس کردن بچه ها و منع مستقیم باعث می‌شود آن‌ها حریص‌تر شوند و بیشتر به آن سمت گرایش پیدا کنند.
3.نداشتن همبازی و تنهایی باعث می‌شود کودک به تلویزیون وابسته شود.
4. نداشتن برنامه برای بچه‌ها و بیکاری و داشتن زمان آزاد زیاد باعث می‌شود آنها در دسترس‌ترین جایگزین یعنی تلویزیون را انتخاب کنند.

راهکارها:

1.سعی کنید بیشتر بازی کنید و زمان بگذارید. اگر مادر هم نتوانست باید پدر جایگزین بشوند یا نفراتی از خانواده. چون بازی نیاز ضروری و اولیه بچه هاست.
انواع بازی های هیجانی: بدوبدو، پریدن روی تشک، فوتبال، کشتی، و …
نقاشی با شیوه ها و ابزارهای مختلف.
پیشنهاد می‌کنیم در سایت چمرانی ها کتاب‌های الکترونیکی و مقاله ها را مطالعه بفرمایید.

بخوانید  خوب حرف نمی زنه فقط یه سری آوا میگه

2.ابزار بازی مناسب در اختیار فرزندتان قرار بدهید. بچه های این سنی باید با گل؛ خمیر؛ رنگ؛ شن؛ خاک و … به طور مرتب در ارتباط باشند و بتوانند با مواد خام بازی کنند که در طولانی مدت بتوانند بدون حضور بزرگترها خودشان را سرگرم کنند.

3.باید بچه ها همبازی داشته باشند. ما باید و حتما برای بچه ها شرایط بازی با همسالان را فراهم کنیم. این جمع شدن همسالان کنار هم میتواند در پارک،خانه ها و … باشد. کم کم بچه ها در بازی با همدیگر، تعاملشان و تنش هایی که باهم دارند رشد پیدا می کنند و بزرگ میشوند و از بازی با همسالانشان در طولاتی مدت لذت میبرند.

4.نباید بچه ها را نسبت به مسائل حساس کرد از جمله تلویزیون. اگر میخواهیم تلویزیون نبینند باید شرایط جذاب تری ایجاد کرد و از ایجاد تنش جلوگیری کرد. حساسیت نشان دادن باعث می‌شود بچه ها بیشتر به آن سمت گرایش پیدا کنند.