پوشک کردن مجدد

مشاور: زهرا شاه حسینی

پرسش:

پسر 2 سال و4ماهه دارم که 4 ماه پیش بنابه درخواست خودش از پوشک گرفتم و از اول خیلی همکاری کرد و تا1 ماه پیش بجز مثلا روزی یبار نیاز به سرویس بهداشتی شو میگفت ولی حدود 1 ماهی هست اکثر مواقع رو نمیگه انگار دیگه ذوق و شوق رفتن به دسشویی نداره.لازم به ذکر هست بگم تا الان با صبر و حوصله باهاش رفتار کردیم و رفتار خشونتی نداشتیم. یک ماه اخیر هم که دسشوییشو نمیگفت سعی کردیم خودمون 1-2 ساعت یکبار میبریمش سرویس بهداشتی. حالا فرزند دوممون بدنیا اومده و توانایی تند تند بردنش سرویس رو ندارم. نظر شم راجع به اینکه دوباره پوشکش کنیم در حالیکه میدونم بعضی اوقات مقاومت میکنه چیه؟ راهکار دیگه ای دارید؟ممنون

توصیف:

شما به درخواست پسرتان او را از پوشک گرفته‌اید؛ بعد از مدتی او تمایلی به همکاری ندارد. آیا بهتر نیست دوباره او را پوشک کرد؟

ریشه:

1.بازگشت به عقب در مورد اتفاق های مهم زندگی بچه ها وقتی مطلوب است که بر اساس نیاز کودک؛ علاقه او و نه به اجبار باشد.
2.معمولا وقتی بچه‌ها زود از پوشک گرفته می شوند احتیاج به یادآوری زیادی دارند. و البته برگشت به عقب هم در مورد این بچه‌ها بیشتر اتفاق میفتد. البته منظور این نیست که بچه‌هایی که دیرتر از پوشک گرفته میشوند احتیاج به یادآوری ندارند ولی در حالت کلی آماده ترند و خودشان بر اساس نیاز به دستشویی مراجعه می کنند.
3.این مسئله طبیعی است؛ بچه‌ها به خاطر ذوقی که دارند در برهه‌ای می‌خواهند که بدون پوشک باشند و بعد از مدتی دیگر این کار برایشان جذابیتی ندارد.
4.گاهی ممکن است ما به زبان چیزی به بچه‌ها نگوییم اما با حالات چهره و سخن گفتن در مورد آن با دیگران و در حضور کودک، آنها را حساس‌تر کنیم.
5. معمولا با ورود فرزند جدید، فرزند بزرگتر دچار چالش‌هایی می‌شود که تا حدی طبیعی هستند. این بازگشت به عقب و عدم تمایل به پوشک می‌تواند ریشه در همین مسئله داشته باشد. دلیل این چالش ها، احساس کمبود توجه در کودک است.

بخوانید  سوال 543

راهکارها:

1.از خود پسرتان بپرسید: که فکر می کنم داری اذیت میشی میخوای دوباره پوشک بشی و چند وقت بعد دوباره باهم بازی دستشویی رفتن رو شروع کنیم؟. اگر تمایلی به پوشک شدن ندارد میتوانید تا مدتی برای بردن به دستشویی از همسرتان یا یکی از بستگان نزدیک کمک بگیرید.

2.بهتر است در این خصوص نه صحبتی با فرزندتان کنید و نه حالت چهره خاصی داشته باشید کاملا عادی باشید. از صحبت کردن در مورد این قضیه در حضور پسرتان اجتناب کنید.

3.بهتر است بیشتر از همیشه به پسرتان محبت کنید، او را بغل کنید و ببوسید و بگویید چقدر دوستش دارید.

4.با فرزندتان بازی کنید هم شما و هم همسرتان. بازی زبان بچه‌هاست و از این طریق توجه لازم را دریافت میکنند.

5.به هیچ وجه از پسرتان نخواهید که عاقلانه رفتار کند و او را با برادرش قیاس نکنید. فرزند شما هنوز هم یک کودک 2 ساله است و نیازهای یک کودک را دارد.