حجاب و پوشش

نام مشاور : سرکار خانم جعفریان

پرسش

سلام علیکم. دختر من ۷ سال و نیمه‌ش هست. حجاب رو خیلی راحت پذیرفته و خودش رعایت میکنه.
ولی متاسفانه اصلا حاضر نمیشه نماز بخونه. چند باری که با زبون خوش و روش های مختلف قبول کرده بخونه هر بار به گریه افتاده. حتی با سلیقه خودش و اون طوری که دوست داره براش چادر نماز و جانماز دوختم و روشهای تشویقی دیگه، ولی فایده نداشته.
حتی این پیشنهادی که استاد فرمودن که یک نماز رو قرار بذاریم که هر روز بخونیم رو هم مطرح کردم ولی قبول نکرد و گفت من نمیتونم قرار بذارم که یه نماز رو هم بخونم!
تازه من میگم لازم نیست شما نماز رو کامل و صحیح بخونی همین که فقط به نیت نماز رو به قبله هم بایستی کافیه. ولی متاسفانه اصلا قبول نمیکنه.

توصیف مسئله

برای دختر هفت سال و نیمه تان که به حجاب علاقه مند است اما حاضر نیست نماز بخواند به دنبال راهکار هستید.

ریشه

  1. بچه ها بنا به شرایط رشدی و روحیه‌شان، دوره های زمانی متفاوتی برای پذیرش اعمال دینی دارند.
  2.  ممکن است این موضوع برای دخترتان یک مسئولیت جدید باشد و او برای این مسئولیت آمادگی لازم را ندارد.
  3.  گاهی وقت‌ها وقتی والدین روی یک مسئله تاکید می کنند، کودک احساس می کند که انتخابگری او زیر سوال رفته است و در مقابل پذیرش آن واکنش نشان می دهد.
  4.  گاهی اطرافیان به ویژه همسالان در شکل‌گیری رفتارها و شخصیت کودکان موثر هستند. (این تاثیرپذیری در هفت سال دوم بیشتر می‌شود)
  5.  ممکن است برای دختر شما این حد از انجام تکالیف دینی زود باشد و نیاز به زمان بیشتری برای نهادینه شدن این عمل در او باشد.
  6.  گاهی ممکن است خانواده‌ها در هفت سال اول برای ایجاد گرایش دینی در بچه‌ها، برنامه موفقی نداشته باشند لذا طبیعی است که در انجام تکالیف دینی (هفت سال دوم) با بچه‌ها چالش بیشتری داشته باشند.
  7. بهتر است مسائل بچه‌ها را از نگاه آنها ببینیم. خود خواندن نماز برای بچه‌ها امر سختی است و فهمیدن دلیل نماز خواندن دشوارتر. برخلاف رعایت حجاب که معمولاً برای بچه‌ها ملموس‌تر و قابل فهم‌تر است. پس جای نگرانی نیست.
بخوانید  ورود فرزند جدید

راهکارها

  1. نگران نباشید، این یک مسئله زمان‌بر است و بچه ها طی یک فرآیند، به اعمال دینی علاقمند می شوند.
  2. اجبار نکنید؛ زیرا الان زمان سختگیری برای فرزندتان نیست و اگر قبول نمی کند بگذارید هرطور که راحت تر است عمل کند.
  3. می توانید در دوره های زمانی مختلف پیشنهادتان را تکرار کنید و راجع به آن با دخترتان صحبت کنید.
  4. سعی کنید این نماز خواندن را به صورت غیرمستقیم به او یادآوری کنید، مثلا هر روز یا یک روز درمیان یکی از نمازهایتان را در مسجد بخوانید. می توانید نماز جماعت را در خانه هم برگزار کنید؛ اما دقت داشته باشید که او را به صورت مستقیم دعوت نکنید.
  5. سعی کنید روابط مادر و دختری خودتان را تقویت کنید. می‌توانید زمان های اختصاصی برای خرید کردن، رفتن به استخر، پارک و سرگرمی هایی که دخترتان علاقه دارد، اختصاص بدهید.
  6. دوستان همسال در هفت سال دوم زندگی بچه‌ها تاثیر زیادی دارند. سعی کنید با خانواده‌هایی که دختر هم‌سن و سال فرزندتان دارند، رفت و آمد داشته باشید.
  7. می‌توانید با دوست های دخترتان قرارهایی را در مسجد بگذارید و آنجا همدیگر را ببینند و بازی کنند؛ حتی اگر نماز نخوانند، دقایق خوشی را در مسجد بگذرانند.
  8. می‌توانید برنامه‌ای جالب برای بعد از نماز در خانه به صورت دسته جمعی داشته باشید مثلاً بازی‌های فکری، دیدن فیلم به صورت دسته جمعی، خوردن کیک یا کارهایی که دخترتان به آن علاقه دارد و حس خوبی در او ایجاد می‌کند.
  9. محبت، محبت و محبت. رفتار والدین در هفت سال دوم باید بر پایه محبت باشد.
  10. دیدن کارگاه حد و مرز اجبار در دینداری به شما توصیه می‌شود.
    برای تهیه به سایت چمرانی ها مراجعه فرمایید.
بخوانید  بازی های موبایلی