لجبازی و پرخاشگری

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

پسرم دو ساله بعداز تعطیلات عید خیلی رفتارش بد شده دیگه حالت عادی نداره وقتی از بیرون میاییم خونه خیلی گریه میکنه وکلا هم حواسش پرت چیز دیگه نمیشه مرتب گریه میکنه
خیلی بهانه گیری میکنه واسه چیزهای که بهش ربط نداره گریه میکنه مثلا رختخواب ها را جمع کنیم یا کدوم اتاق پهن کنیم.

توصیف مسئله

شما می خواهید بدانید با پسر دوساله تان که بعد از تعطیلات عید بهانه گیر شده، چگونه رفتار کنید‌؟

ریشه

  1. کودک ۲ساله مهارت های کلامی و بیانی اش کامل نشده لذا خیلی از مواقع نمیتواند منظورش را درست به ما برساند پس عصبی میشود و به هم می ریزد یا خواسته هایش را با گریه، پرت کردن و جیغ زدن و … مطرح می کند.
  2. گاهی اوقات عدم شناخت کافی از ویژگی های هردوره ی رشدی کودک موجب می شود برخی رفتارهای کودک برایمان عجیب و غیرعادی به نظر بیاید.
  3. ریشه ی سخت شدن بچه ها را در خیلی از موارد می توان در امر و نهی کودک، توضیح کارهای خوب و بد برای کودک، اصرار به آداب دانی دانست.
  4.  گاهی والدین زاویه ی دیدشان نسبت به مسائل در حد سن و سال خودشان است و نمی‌توانند با دوربین کودک خود به مسائل نگاه کنند. از این رو خیلی از خواسته ها و کارهای کودک به نظرشان بیهوده، مضر و نا به جا به نظر می آید.
  5.  کمبود بسترهای سرگرم کننده و بازی مناسب، باعث می شود کودک بخواهد با چیزهای دیگری خودش را سرگرم و به نحوی با خانواده تعامل کند.
  6.  گاهی کودک به دلایل مختلف دچار نا آرامی سده و این عدم آرامش سبب بهانه گیری او می شود.
بخوانید  خلوت پدر و مادر

راهکارها

  1. در ابتدای امر به این توجه کنید که کودکان در این سن بهانه گیری های مختلفی را بروز می دهند. گاهی به دلیل از شیر گرفته شدن، گاهی به دلیل تغییر شرایط خانه و خانواده و…
    بنابراین این رفتار ها را طبیعی بدانید.
  2. در طول روز چندین بار پسرتان را در آغوش بگیرید و محبت کلامی داشته باشید و به طور کلی با مهربانی و ملاطفت با او برخورد کنید.
    اما یادتان باشد که عمیق ترینر راه ابراز محبت به کودک، همبازی شدن با اوست.
  3. بازی های دو سالگی، بازی هایی بسیار ساده و بی قاعده هستند. حتما این بازی ها را که شامل آب بازی، رنگ بازی آزادانه در حمام، حیاط و…، توپ بازی، بپر بپر و بدو بدو بدون هدف هستند در برنامه روزانه تان داشته باشید و توجه کنید کودک شما در سنی نیست که مستقلاً بازی کند حتما حتما به حضور شما به عنوان همبازی نیاز دارد.
  4. کودکان در این سن مفهوم صبر و انتظار برایشان بسیار نامانوس است پس سعی کنید به سرعت خواسته ها و نیاز هایش را برطرف کنید.
  5. بیشتر درخواست های کودک را پاسخ دهید. اگر می گوید : امشب تو فلان اتاق بخوابیم و… با او موافقت کنید و همه ی درخواست هایش را کودکانه و بازی ببینید.
  6. سعی کنید با دقت کافی به حرفایش گوش کنید و مترجم احساسش باشید و تا قبل از عصبانی شدن و گریه اش منظورش را بفهمید ، میتوانید با سوال های جزیی و کوتاه اینکار را انجام دهید ، مثلا میخوای میوه بخوریم؟ میوه سیب قرمز؟ داخل اتاق بخوریم ؟ و …
  7. کودک را آزاد بگذارید و به او اجازه ی تجربه های مختلف را تا جایی که برای خودش یا دیکران آسیب نداشته باشد، بدهید.
  8. از امر و نهی به پسرتان به طور جدی خودداری کنید. خصوصاً در زمینه های بهداشتی و آداب دانی.
  9. اگر کودک را به دلایلی دعوا می کنید یا محیط خانه به دلایلی دچار ناآرامی شده، آن عوامل ناآرامی را حذف کنید و یک محیط امن و پر آرامش برای کودک پدید آورید.
  10. توصیه می شود مقاله ی زیر را مطالعه بفرمایید؛

    https://chamraniha.com/two-year-old-baby/