همسالان

نام مشاور : سرکار خانم محدثه میرزا جعفر

پرسش

یک پسر دارم که یک ماه دیگه دوساله میشه،
کوچیکتر که بود بقیه بچه ها رو میزد و اصلا متوجه نبود کتک زدن چیه،
یک مدت من همه اش آماده باش بود و مراقب بودم بچه ها رو نزنه،الحمدالله برطرف شد،
الان دوباره همین رفتار رو با یچه ها داره با این تفاوت که میفهمه زدن چیه
و خیلی با اشتیاق بیان میکنه زدمش
واقعا نمیدونم این رفتارش از کجا سرچشمه میگیره، من و پدرش اصلا تا به حال باهم تند حرف نزدیم حتی که بخوایم یه کتک کاری برسه و این یاد گرفته باشه،
فیلم ها خشن هم نمیبینه،در حد شبکه پویا نیم ساعت بعضی روزها.

توصیف مسئله

پسر شما بچه های دیگر را می‌زند و با اشتیاق هم اعلام می‌کند.

ریشه

  1. بچه ها در این سن معمولا نمیتوانند کامل صحبت کنند و نمی توانند منظور و احساسات خودرا به دیگران منتقل نمایند و از طرف دیگر علاقه به برقراری ارتباط مخصوصا با بچه ها دارند.. به همین دلیل چنین حالتی اقتضای سن آنها است.
  2.  حساسیت نشان دادن به کارهای بچه‌ها چه در چهره و چه در کلام و سایر، باعث آگاه شدن آنها از این کارشان می‌شود. و کودک شما هم حساس شده چون با اشتیاق زدن را اعلام می‌کند.
  3.  به طور کلی زدوخورد در بچه ها مسئله بدی نیست تا جایی که آسیب شدید جسمی یا روحی حادث نشود. چون باعث رشد آنها می‌شود.
  4.  بچه ها بسیار پر انرژی هستند و لازم است که شرایطی فراهم شود تا انرژیشان به طور صحیح تخلیه شود. به نظر می‌رسد انرژی پسر شما زیاد است.
بخوانید  مکیدن انگشت

راهکارها

  1. لطفا به هیچ وجه حساسیت نشان ندهید. نه در چهره و نه در کلام.
  2. سعی کنید در همان لحظه حواس او را به بازی ، خوراکی یا فعالیت جدیدی پرت کنید و برای این کار همان طور که گفتید باید همیشه آماده باشید و البته وسایل لازم را همراه داشته باشید.
  3. میتوانید در آن موقعیت زبان کودک شوید و در حالی که او را در آغوش گرفته اید برای دوستش توضیح دهید که : پسر من دوست داره با شما بازی کنه با این کار می‌خواد اینو به شما بگه. سپس از یک بستر بازی که برای هر دو مناسب است استفاده کنید و کنار آنها به بازی بپردازید.
  4. انجام بازی های هیجانی مثل آب بازی، بدوبدو، پریدن و … انرژی بچه را خیلی خوب تخلیه می‌کند. می‌توانید یک بالش به دیوار اتاقش آویزان کنید.هر روز باهم مشت بازی کنید. خصوصا خوب است این بازی را همراه با پدر انجام دهد.
  5. بهتر است همچنان به ارتباط با افراد دیگر که بچه همسال فرزند شما دارند ادامه دهید. بچه ها در ارتباط با هم به سمت تعادل و رشد حرکت می‌کنند.
    انجام این کارها واقعا سخت و نفس‌گیر است و قطعا مدتی طول خواهد کشید ولی انشاء الله با صبوری شما مساله حل خواهد شد.
  6. ارتباط زیاد با طبیعت، کوه و پارک و … بسیار در آرامش روحی بچه‌ها تاثیرگذار است. حتما در هفته حداقل یکی دوبار این کار را انجام دهید.