مکیدن انگشت

مشاور: فاطمه فیض آبادی

پرسش:

دخترمن ۶سالشه هنوز دست می خوره. از بدو تولدشم همین طوری بود؛ دستشو می‌خورد، شبا تو خواب بیشتر می‌خوره.
چند راه هم امتحان کردم نتیجه نداد. چکار کنم که از سرش بیفته.

توصیف:

شما می‌خواهید راهکارهایی دریافت کنید در جهتِ ترک عادت انگشت مکیدن دختر ۶ ساله تان.

ریشه:

1.. بچه ها از سنین نوزادی تا دو-سه سالگی وابستگی های متنوع و متعددی را تجربه می‌کنند؛ مکیدن دست، مکیدن انگشت پا، ناخن خوردن، بغل گرفتن عروسکی خاص… همگی جزء عادتهای این رده ی سنی هستند؛
هرکدام از این رفتارها دوره ای دارند و گذرا هستند
۲. نکته ای که باعث ماندگاری هر کدام از این رفتارها حتی تا دوران بزرگسالی می شود، نشان دادن حسّاسّیت توسط ما بزرگترهاست
۳. به جز این مساله، اضطرابهایی مانند اضطراب جدایی از مادر، بیماری مادر، اختلاف نظر زیاد پدر و مادر در زندگی، جابه جایی منزل، تولد نوزاد جدید و… در شکل گیری این عادات و تثبیت آن پس از سه سالگی نقش دارند.

راهکارها:

1.مکیدن انگشت در زمان تلویزیون دیدن و خوابیدن کودکان زیر هفت سال، طبیعی است؛ پس در ابتدا توجه کنید که چه زمان هایی دخترتان انگشتش را بیشتر میخورد، گاهی استرس و یا ناراحتی این امر را تشدید میکند. می‌توانید با مشاهده نویسی روزانه از تعامل خودتان با کودکتان به نتیجه گیری خوبی برسید.

2.به فرزندتان در این مورد تذکر ندهید، حتی در چهره تان این تذکر دیده نشود. زیرا تذکر باعث می‌شود حساسیت‌تان منتقل شود و کودک را حساس تر کند.

3.فرزندتان را به خاطر مکیدن انگشت، تنبیه نکنید و به خاطر اینکه این کار را انجام نمی‌دهد هم تشویق(دادن برچسب صدآفرین و خوراکی،…) نکنید. درصورتیکه ناشی از استرس باشد، اضطراب و استرس کودک را بیشتر میکند.

بخوانید  عاشق فوتباله ولی موقع دیدن مسابقه خیلی استرس داره

4.روزانه بیشتر برای فرزندتان وقت بگذارید و بازی کنید، بازی های مختلف هیجانی که باعث تخلیه انرژی میشود را با او انجام دهید.
کتاب الکترونیکی «هیجان بی دردسر در طبقه پنجم ساختمان ما» در این زمینه می‌تواند راهنمای خوبی برایتان باشد.

5.. بازی های مختلف دست ورزی از جمله گل بازی، خمیربازی، آرد بازی و… را با فرزندتان انجام دهید. فعالیتهای دست ورزی، ذهن و دست کودکتان را مشغول می‌کند و باعث می‌شود فرصت کمتری برای مکیدن انگشت داشته باشد.
میتوانید از بازی های دست ورزی با خانواده از لینک زیر استفاده کنید.

6.روزانه خودتان را متعهد کنید که فرزندتان را در آغوش بگیرید و ببوسید و محبت و به او بگویید: از اینکه دخترم هستی واقعا خوشحالم.

7.اگر فرزندتان جدا میخوابد، میتوانید مدتی دوباره او را پیش خودتان بخوابانید تا با آرامش بخوابد و بتواند شما را بغل کند.

8.این را در نظر بگیرید که کودکتان ۶ سال است که این عادت را دارد، پس در یک روز ترک عادت اتفاق نخواهد افتاد. آرامش خود را حفظ کنید و این آرامش را به دخترتان انتقال دهید.