وابستگی
نام مشاور: سرکار خانم صفایی
پرسش
من الان ۵ ماهه باردارم یک دختر ۲۱ ماهه دارم… وقتی بچه هام به دنیا بیان انشالله دخترم ۲۵ ماهه میشه… تازه از شیر گرفتمش… هنوز عدم تغذیه با سینه مادر توش تثبیت نشده و ترس اینو دارم که زمان شیردهی بعدی دوباره به هوس بیافته…
فرزند تو راهیم دوقلو هست و اون نکته که با لباس بدن رو بپوشانیم برام کاربردی نیست، چون تغذیه دوقلوها معمولا همزمانه.
توصیف مسئله
باردار هستید و زمان بدنیا آمدن فرزندان جدید، فرزند کوچکتان را تازه از شیر گرفته اید، میخواهید بدانید با کودک بزرگترتان در مسئله شیر دادن چه رفتاری قبل و بعد از بدنیا آمدن فرزندانتان باید انجام دهید.
ریشه
- وقتی فرزند جدید بدنیا می آید، معمولا برای والدین نگرانی های متعددی در مورد فرزند اول خود پیش می آید.
- کودکان معمولا ۳ بحران را در زندگی طی میکنند: بحران از شیر گرفتن بحران از پوشک گرفتن و بحران جدا کردن جای خواب که برای فرزند شما به صورت ناخواسته به دنیا امدن نوزاد با بحران از شیر گرفتن فرزند اولتان همزمان شده و نیازمند مدیریت بیشتری ست.
- نحوه از شیر گرفتن فرزند اول در خوب پیش رفتن اتفاقات بعد از آن خیلی موثر است.
- فکر کردن زیاد در مورد این مسائل و ترسیم موقعیت های مختلفی که حتی ممکن است پیش نیاید باعث استرس و ناراحتی بیش از اندازه مادر میشود.
- شیرخوردن کودک از نیاز های اساسی او در نوزادی و منبع ارامشی برای اوست بنابراین گرفتن شیر از کودک برایش خیلی سخت است و باعث گریه و بی تابی او میشود. دانستن این مسئله موجب میشود ما کمتر ناراحت شویم و صبوری بیشتری در مقابل کودک از خود نشان دهیم و او را درک کنیم.
راهکارها
- خوب است بدانید این روند، کاملا طبیعی ست و کودکی که تازه از شیر گرفته شده، هنوز به عضو شیرده مادر وابسته است و هنوز برایش حکم منبع آرامش را دارد. پس ممکن است که با آمدن فرزندان جدید حل کامل این مسئله نیاز به صبوری بیشتری داشته باشد.
- خوب است که قبل از از شیرگرفتن کودکتان با کسب آگاهی و اطلاعات صحیح در مورد نحوه و زمان از شیر گرفتن این زمان را به خوبی گذرانده و بعد وارد مرحله بعد شوید.
- اگر کودکتان شما را هنگام شیر دادن به نوزاد جدید دید و خواست این عضو شما را لمس کند یا سرش را به آن بچسباند و آرامش بگیرد، حساسیت نشان نداده و به او این اجازه را بدهید.
- میتوانید یک لیوان نی دار جذاب را پر از شیر کرده یا شیر پاکتی کوچک نی دار برای کودک تهیه کنید و از طرف عضو شیرده با کودک خود صحبت کرده و این هدیه را از طرف آن به او بدهید و از او خداحافظی کنید و بگویید: از این به بعد اگر دلت خواست شیر بخوری میتونی از این لیوان استفاده کنی.
- خوب است برای کودک اولتان در این دوران وقت بیشتری گذاشته و بازی های مختلفی را با او بکنید مثلا اگر شما را در حال شیر دادن دید و بهانه گرفت یا گریه کرد و شیر خواست میتوانید با پیشنهاد بازی های هیجانی مثل آب بازی، رنگ بازی، کف بازی و.. او را به انجام فعالیت هایی تشویق کنید که هم حواسش را پرت میکند و هم برایش آرامش ایجاد میکند.
- به هیچ وجه به طور مستقیم با جمله هایی مثل شما بزرگ شدی، دیگه نمیتونی شیر بخوری، ببین برادرت کوچولوئه شیر میخوره و…. او را منع نکنید. و سعی کنید حواسش را به چیز دیگری جلب کنید.
- یک ساک یا کیف تهیه کنید و داخلش یک سری اسباب بازی های جذاب و کتاب و چیزهایی که کودکتان دوست دارد برایش بگذارید موقع شیردهی آن را بیاورید و باهم بازی کنید میتوانید هربار چیزهای جدیدی داخلش بگذارید و با آن بازی کنید.
- چه قبل از به دنیا آمدن کودک جدید و چه بعد از آن به فرزند اول تان زیاد محبت کنید؛ زیاد در آغوشش بگیرید و ببوسید و به او بگویید خیلی دوستش دارید.
- زمانی که شیر میدهید کودک خود را صدا کنید و بگویید بدو بدو وقت بازی شده و با پیشنهاد خودتان یا خود او شروع به بازی های مختلف با او کنید که بداند همچنان مورد توجه شماست.
- با اطرافیانتان صحبت کرده و از انها هم در این روند کمک بگیرید.
- در وعده های شیردهی به نوزادانتان یک سری خوراکی های خوشمزه را از قبل تهیه کرده و به او بدهید.