لجبازی

مشاور: فاطمه فیض آبادی

پرسش:

دختر من سه سال و هفت ماه داره مدتی هست به شددددت لجباز تر شده حتی لباس و دستشویی و غذا من باهاش لجبازی نمیکنم تکنیک های لجبازی به کار میبرم اما فایده ندارد تا بخواد لباس بپوشم یا بازی کنه منو تا مرز سکته می‌بره دیشب نزدیک پنج ساعت شلوار پاش نمی‌کرد من کارش نداشتم به روش های مختلف تشویق به پوشیدن میکردم با بازی و نمایش و…اما فایده نداشت تا مجبور شدم تهدیدش کنم که میندازمت تو راه پله چون با خودش ور میرفت. نمی دونم چه کار کنم با این دختر
آخرشم نمی پوشه….

توصیف:

شما به دنبال دریافت راهکارهایی هستید برای اینکه لجبازی را در دختر سه سال و هفت ماهه تان کمتر کنید.

ریشه:

۱. باتوجه به سن فرزندتان این گونه رفتارها برای بروز احساساتش طبیعی است، گاهی کودکان زیر هفت سال رفتارهایی انجام می دهند که صبوری والدین را می طلبد و اگر والدین با رفتارهای پرخاشگرانه برخورد کنند، کودکان از طریق لجبازی احساسشان را بروز می دهند.
۲. عدم توجه کافی به کودک باعث لجبازی می شود.
۳‌. به دنیا آمدن فرزند جدید، بیماری، زمان مهمانی ها، سرشلوغی به خاطر کار و فعالیت های روزمره، زمان مصیبت ها و ناراحتی ها و … و برخی رفتار هایی مثل دعوا کردن موجب لجبازی کودک می شود و کاری را که می داند پدر و مادر به آن حساسیت دارد را انجام می دهد.
۴. امر و نهی‌های زیاد (بکن نکن)، اصرار به آداب دانی بچه های کوچک، تلویزیون زیاد دیدن و با موبایل بازی کردن باعث بی حوصلگی، لجبازی و پرخاشگری کودک می شود.

بخوانید  عزت نفس و پرخاشگری بهم ربط دارند؟

راهکارها:

1.هنگام بروز اینگونه رفتارها عکس العمل نشان ندهید و سعی کنید خوبی های دخترتان را ببینید و با جملات ساده و کوتاه (الان دوست داری چیکارکنی؟دوست داری این بازی رو انجام بدی؟دوست داری این لباس رو بپوشی؟) به او یاد بدهید که در قبال نیازهایش صحبت کندو احساسش را بروز بدهد.

2.بیشتر او را در آغوش بگیرید و محبت کلامیتان را بیشتر کنید
مثلاً: من تو رو بیشتر از همه ی ستاره ها دوست دارم
چقدر خوب که دختر من و بابا هستی

3.وقت فردی برای او بگذارید. حداقل روزی یک ساعت با او بازی های هیجانی انجام دهید، می توانید از بسته بازی هیجانی داخل سایت هم ایده بگیرید.

4. به رفتارهای دخترتان واکنش مثبت نشان دهید، حتی به کوچک ترین کارهایش و در زمان بروز اینگونه رفتارها به هیچ عنوان از ابزار تهدید استفاده نکنید.

5.مدتی حساسیت هایتان را نسبت به رفتارهای اجتماعی و نظافت و … دخترتان کمتر کنید.

6.تا حد امكان از مخالفتهايي كه برای او قابل درك نیست، خودداري كنيد و هر چقدر شما در زمينه هاي بيشتري با او همراه شويد، دخترتان مسائل خاص بیشتر مطیع شما خواهد داشت.