وابستگی به پدر و مادر در بازی

مشاور: خانم صحتی

پرسش:

درباره وابستگی دائمی کودک به بازی با والدین توضیح دهید. کودکی که به تنهایی نمیتواند مشغول شود و فقط خواستار هم بازی شدن پدر یا مادر است.

توصیف:

چه راهکاری برای وابستگی بچه‌ها به بازی با پدر و مادر وجود دارد؟

ریشه

  • بچه های زیر ۷ خصوصا زیر ۵ سال وابستگی زیادی به مادر، خصوصا در بازی دارند.
  • والدین به علت مشغله و خستگی گاها ظرفیت دائم بازی کردن با بچه را ندارند. و یا اگر هم بازی کنند در حین بازی توجه‌شان به چیز های دیگری مثل گوشی، تلوزیون، کارهای خانه و … نیز هست.
  • گاهی بچه‌ها بستر بازی مناسب ندارند و به همین منظور به والدین رو می‌آورند.
  • گاهی والدین به فرزندشان استقلال در هیچ زمینه‌ای نمی‌دهند و همه کارهای فرزندشان میخواهند خودشان انجام دهند، اما درمورد بازی دوست دارند کودک تنها بازی کند.

راهکارهای مقابله با وابستگی به بازی با والدین 

  1. بستر بازی فرزندتان را غنی کنید. از کاردستی‌ها و نقاشی و رنگ‌بازی و بازی‌های دست‌ورزی، هیجانی، فکری و همچنین کتاب برای سرگرم کردن می‌توانید استفاده کنید. دنیای رنگارنگ قصه و باقچه (باغی پر از قصه و بازی) را فراموش نکنید.
  2. خوب است وابستگی بچه‌ها به عنوان یکی از ویژگی‌های آن ها بپذیرید و سعی کنید دید منفی نسبت به آن نداشته باشید، زیرا این وابستگی اگر به درستی پاسخ داده شود برای مدتی است و از بین خواهد رفت. اما در کنار این دید مثبت بهتر است به فرزندتان استقلال بدهید. مثلاً موقع لباس پوشیدن، اجازه دهید خودش انتخاب کند. تعامل با کودک می‌تواند وابستگی‌ها را کاهش دهد.
  3. سعی کنید زمانی که برای بازی با او میگذارید با کیفیت باشد و درگیر کار با موبایل یا کارهای دیگر نباشید، تا فرزندتان از همان مدتی که شما در کنارش به صورت با کیفیت بودید، سیراب شود. و روزانه دو تا نیم ساعت برای بازی با او زنان بگذارید.
  4. به بچه های بالای ۵ سال میتوان گفت که امروز می‌توانیم باهم سه تا بازی بکنیم، تا اینگونه هم برای بازی با او زمان گذاشته اید و هم به کارهای دیگرتان میرسید. میتوانید یکی از بازی ها را در بستر کار های خانه انجام دهید. مثلا آشپزی یا تمیز کاری خانه و …
  5. یکی از قوی‌ترین داروهای روح کودک، بیان احساس و محبت است. با این کار، انرژی‌های منفی را از او دور می‌کنید.
بخوانید  دوست ندارم پسرم خشن بشه