محله ات را شناسایی کن؛ اجتماعی چهارم رو جذاب کن!

خانواده بزرگ شهید چمران محله ات را شناسایی کن؛ اجتماعی چهارم رو جذاب کن!

اجتماعی چهارم

یکی از توقعات والدین از مدارس علاوه بر رشد علمی، رشد جنبه اجتماعی دانش آموزان و نحوه تعامل صحیح آنها هنگام حضور در جامعه است.

جامعه کوچک مدرسه محلی برای رشد شخصیت دانش آموزان و برقراری نحوه ارتباط و تعامل است. حال این سوال در ذهنمان مطرح می شود که چگونه میتوان بستری برای ایجاد حضور فعال و آگاه دانش‌آموزان درجامعه ایجاد کرد؟

اولین گام برای رسیدن به این اهداف، افزایش دقت دانش آموزان برای درک محیط پیرامون خود می باشد. مشاهده دقیق و شناسایی موقعیت‌های مکانی اطراف و ثبت مشاهدات، اولین قدم برای افزایش آگاهی و حضور موثر در جامعه است.

یکی از پروژه هایی که میتوان دقت و مشاهده دانش آموزان نسبت به محیط پیرامونشان را بالا ببرد، پروژه شهرسازی و معماری است.

خانواده بزرگ شهید چمران محله ات را شناسایی کن؛ اجتماعی چهارم رو جذاب کن!

ابزاری که برای انجام پروژه نیاز داریم:

  • قلم و کاغذ
  • پاستل
  • نقشه هوایی و سایت ساختمان مدرسه و محیط اطراف آن

 

خانواده بزرگ شهید چمران محله ات را شناسایی کن؛ اجتماعی چهارم رو جذاب کن!

برای انجام پروژه اجتماعی چهارم چی کار کنیم؟

در ابتدای این پروژه معلم با دانش آموزان درباره کتابی که به تازگی خوانده بودند به گفتگو پرداخت. موضوع کتاب شهر موش‌‎ها و ماجرای تفاوت و تغییر ساختار شهر و صنعتی‌شدن آن بود. هریک دانش آموزان ایده‌های خود را برای تغییر شهر و تفاوت‌های شهر سنتی و مدرن بیان کرد.

بعد از گفتگو و ثبت دقیق ایده‌های بچه‌ها، یکی از دوستانِ معلم کلاس که رشته معماری خوانده بود به جمع ما پیوست. او ابتدا درباره رشته تحصیلی خودش و ارتباط معماری با عمران و نقشه‌کشی توضیح داد و سعی کرد این ارتباط را برای دانش‌آموزان ساده و قابل لمس کند.

بخوانید  خودکفایی با ساخت حروف الفباى مقوایی

سپس یک نقشه هوایی از منطقه را روی صفحه نمایش گذاشت و از بچه‌ها خواست با دقت به آن نگاه کنند و حدس بزنند این نقشه مربوط به کدام بخش شهر است. هر دانش‌آموز منطقه‌ای را نام برد.

در مرحله بعد، او نقشه‌ای با مقیاس بزرگ‌تر و جزئیات بیشتر نشان داد. این‌بار حدس‌های دانش‌آموزان به پاسخ صحیح نزدیک‌تر شد. نقشه سوم که بزرگ‌ترین مقیاس و دقیق‌ترین جزئیات را داشت، باعث شد بچه‌ها به‌سرعت متوجه شوند که نقشه مربوط به محوطه مدرسه و خیابان‌ها و کوچه‌های اطراف آن است.

آقای معمار روی نقشه دو مربع سبز را نشانه کرده بود تا با دانش آموزان به آن نقطه از منطقه بروند و کاربری آن را از نزدیک مشاهده کنند. پروژه شهرسازی همراه با اردوی محلی یکی از هیجان انگیزترین پروژه‌ها برای دانش آموزان است.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.