لجبازی و پرخاشگری

نام مشاور : سرکار خانم فاطمه شامیری

پرسش

برای کنترل خشم و عصبانیت در بزرگسالان چه باید کرد؟

توصیف مسئله

راهکار های کنترل خشم در بزرگسالان چیست؟

ریشۀ کنترل خشم بزرگسالان

  • خشم هم یکی از احساساتی است که در همه انسان ها وجود دارد و باید پذیرفته شود.
  • در جوامع امروزی محرک های زیادی برای خشم و عصبانیت وجود دارد: تورم، آلودگی هوا و صوتی، مشکلات مالی و دغدغه های فرهنگی و …
  •  ممکن است افراد دارای قالبهای ذهنی و بایدها و نبایدهای بسیاری باشند و وقتی خودشان یا اطرافیان این این قالب ها تخطی میکنند خشم و عصبانیت بروز پیدا میکند.
  •  ممکن است در کودکی و نوجوانی الگوهایی بوده باشند که باعث تثبیت بروز زیاد خشم در ما شده باشند. آگاه شدن به شرایط کودکی و نوجوانی، ما را در حل مسائلمان در بزرگسالی کمک میکند.

راهکارهای کنترل خشم بزرگسالان

  1. تکنیک های زیادی برای کنترل خشم وجود دارد. مثل تکنیک‌های تنفس، ورزش، شمردن اعداد، گوش دادن موسیقی آرامش بخش، تغییر وضعیت و موقعیت و… میتواند مفید باشد.
  2. خوب است زمانی که علایم عصبانیت و خشمگین شدن را در خود میبینید کاغذ و قلم کنارتان باشد. یا در قسمت یادداشت گوشیتان شروع کنید به نوشتن احساسات آن لحظه.
  3. برای کنترل خشم میتوانید جریمه‌های مناسب با شخصیت خودشان قرار دهند و با هربار کنترل نکردن خشم خود را ملزم به انجام جریمه کنند.
  4. مطالعه کتاب‌ها و شرکت در کارگاه‌های معتبر کنترل خشم بسیار مفید است.
  5. قالب های ذهنی و حساسیت هایتان را کاهش دید تا موارد کمتری برای خشم و عصبانیت به وجود بیاید.
  6. ورزش را حتما در برنامه خود بگنجانید.
  7. نسبت به خواب و تغذیه خود دقیق شوید. کافئین، فست فود و شکر و را حذف کنید در عوض سعی کنید حتما صبحانه بخورید و خواب کافی داشته باشید.
  8. خوب است اشتباهات دیگران را نادیده بگیرید زود بگذرید.
  9. خوب است هنگام خشمگین شدن وضو بگیرید؛ پیامبر عشق و رحمت (صل الله علیه و آله و سلم) یکی از راه‌های کنترل خشم را گرفتن وضو می‌داند و می‌فرمایند: «خشم از شیطان و شیطان از آتش آفریده شده است و آتش با آب خاموش می‌شود، پس هرگاه یکی از شما به خشم آمد، وضو بگیرد.»
  10. برای خود کلمه یا عبارتی در نظر بگیرید که تکرار آن در مواقع عصبانیت شما را آرام و افکارتان را متمرکز کند. هر وقت ناراحت هستید، آن کلمه یا عبارت را بارها تکرار کنید. عبارت‌های «آرام باش»، «سخت نگیر» و «حالت خوب می‌شه» مثال های خوبی است. اسلام نیز یکی از روشهای درمان عصبانیت را ذکر صلوات میداند که موجب فرو نشاندن آتش خشم و عصبانیت می شود.
بخوانید  تقاضای بغل کودک