مسائل آموزشی
نام مشاور : سرکار خانم صحتی
پرسش
پسرم کلاس ششم هست. درس نخواندن در مجازی را چه کار کنم؟ از وقتی مدرسها آنلاین شده اصلا درس نمی خونه. فقط پای ایکس باکس و بازی با گوشی هستش. هر وقتم که گوشی و ازش میگیرم میره پای تلویزیون. به حرفم گوش نمیده و خیلی موقعها با هم دعوا میکنیم.
اصلا یه روزم نشده خودش بره کتابشو بیاره و چند تا تمرین حل کنه. هر چی میگم اصلا گوش نمیده. چیکار کنم؟
توصیف مسئله
با پسر کلاس ششمی که از زمان مجازی شدن مدرسه ها درس نمیخواند و بیشتر بازی کامپیوتری میکند چه باید کرد؟
ریشۀ درس نخواندن در مجازی
- با مجازی شدن مدارس شرایط مدرسه رفتن بچه ها کنسل شده است. بچهها مجبورند که از پشت سیستم درسها را یاد بگیرند و این برایشان دشوار است.
- گاهی براساس ویژگیهای رفتاری و اخلاقی بچهها باید دانست که شاید آنها به علت اینکه انرژیهای نهفته و تخلیه نشده دارند، خیلی سخت میتوانند یک جا بنشینند.
- دسترسی دادن به بچه ها در حوزه بازیهای کامپیوتری و موبایل و … باعث میشود آن ها کسل شوند و این موضوع روی تمرکز و دقت آن ها اثرات منفی می گذارد.
- جذابیت بسیار بازیهای کامپیوتری و گوشی موبایل موجب علاقه مندی بسیاری از بچهها میشود.
راهکارهای رفع درس نخواندن در مجازی
- دفترچهای که دوست دارد را بردارید و همراه خود او برنامه روزانه که باید انجام داده شود را بنویسید. این کار را میتوانید از خودتان هم شروع کنید. بعداز مدتی پیشنهاد این کار را به پسرتان بدهید و همراه او برای هر ساعت برنامه بریزید و خودتان را ملزم به انجام دادن آن کنید.
- این برنامهریزی برای انجام فعالیتها و کارها میتواند بخشی علایق و نیاز فرزندتان باشد، بخشی هم نیازهایی که شما درنظر دارید، باشد. به طور مثال ما امروز ۱ ساعت میرویم بیرون و بازی میکنیم بعداز آن نیم ساعت باید به تکالیف مدرسه برسیم.
- میزان بازیهای رایانهای را پایین آورده و بازیهای هیجانی و حتی بازیهای کلامی وخانوادگی را افزایش دهید. انجام بازیهای فکری مثل جالیز، تیزبین، لوتوس و … هم میتواند کمک کننده باشد.
- در زمانهایی که والد و فرزندی می باشد میتوانید بدون نصیحت وارد یک گفتگوی صمیمانه شوید و درباره علایق و برنامه هایی که دارید صحبت کنید.
- در این سن دیگر بچه ها باید خودشان به صورت مستقل تکالیف و درس هایشان را انجام دهند. اینکه مادر دائم درحال یادآوری باشد باعث میشود که از سر لحبازی و یا بیخیالی تکالیفش را انجام ندهد.
- زمانهایی را اختصاص دهید و با خانوادههایی که خیالتان از هر جهت از آنها راحت میباشید، رفت و آمد کنید. تا فرزندتان به جای بازیهای رایانه ای با یک فرد هم سن و سال سرگرم باشد و تعامل داشته باشد.
- مفاهیم درسی را به صورت بازی، نمایش و یا به صورت شفاهی باهم کار کنید.
- میتوانید به همراه خود فرزندتان علاقه مندی هایش را بررسی کنید. شرایطی را برای دنبال کردن آن و پیدا کردن مهارت در آن موضوع را ایجاد کنید مثلا نجاری، اریگامی، روبیک و…