خرید اسباب بازی
مشاور: خانم صفایی
پرسش:
سلام. پسر ۵ ساله من مدام تقاضای خرید اسباب بازی داره. اونم اسباب بازی های گرون مثل ماشین کنترلی و…
منم بهش گفتم باید مراقب وسایلت باشی و پول تو جیبی هاتو نگه داری تا بتونی بخری..
به نظرتون کار درستی کردم؟ چون همه اسباب بازیاشو دو روزه خراب میکنه، گفتم شاید با این روش بیشتر قدر وسایلشو بدونه…
توصیف:
اسباب بازی خریدن برای کودک چطور و چقدر باید باشد؟ و با درخواست مدام کودک برای خرید اسباب بازی باید چه کنیم؟
ریشه:
۱. خوب است بدانید که ذائقه ی کودک در بازی، خرید، کتاب، تغذیه و… را ما هستیم که می سازیم؛ گاهی ما با خرید زیاد و متنوع از لباس گرفته تا اسباب بازی و… برای کودک او را به این شکل عادت می دهیم.
۲. اسباب بازی های گران قیمت و تک بعدی که فقط یک جور می شود با آنها بازی کرد هرچند در ابتدا برای کودک جذابیت دارند اما بعد از مدتی تکراری و از آن خسته می شوند؛ هم چنین این مدل اسباب بازی ها روی خلاقیت کودک هم اثر منفی میگذارد.
۳. اسباب بازی های گران قیمت از این نظر که موجب میشوند والدین حساسیت زیادی روی نگه داری آن داشته باشند و تذکرات زیادی به کودک بدهند و او نتواند آن طور که دلش میخواهد با اسباب بازی اش بازی کند، برای کودکان زیر ۷ سال مناسب نیست.
۴. لازمه ی رشد کودک تجربه کردن و کشف دنیای اطراف است اینکه کودک یک اسباب بازی را زیر و رو می کند، دکمه اش را مدام فشار میدهد یا پرتابش می کند و طوری با آن رفتار میکند که خراب می شود نشان دهنده ی قدرنشناسی و اذیت کردن کودک نیست بلکه نشان دهنده ی کنجکاوی و جستجوگری اوست و این ویژگی خوبی برای رشد کودک است.
راهکارها:
1.میزان اسباب بازی خریدن برای کودک در هرخانواده ای با توجه به شرایط اقتصادی متفاوت است اما می توان میزان معقولی را با توجه به سن و علاقه مندی کودک در نظرگرفت. می توانید به همراه کودک تان یک لیست از اسباب بازی هایی که دلش میخواهد داشته باشد بنویسید و هروقت دلش چیز جدیدی خواست در لیست اضافه کنید تا مثلا هر چند ماه که وقت خرید است یکی از اسباب بازی های لیست را برایش بگیرید.
2.خوب است ابزار و مواد خام را در اختیار کودک بگذارید تا اسبابِ بازی اش را با خلاقیت خود بسازد و آن طور که دوست دارد با آن بازی کند. این ابزار ها قانون خاصی برای استفاده ندارند میتوان بارها و بارها به روش های جدید با آن بازی کرد. مثلا خمیر، کش، چوب بستنی، نی و…
3.سعی کنید اسباب بازی هایی را برای کودکان بگیرید که ساده باشند و ظاهر خیلی جذابی نداشته باشند و همینطور قیمت زیادی نداشته باشند؛ اسباب بازی های گران و حرفه ای با امکانات زیاد موجب میشود کودک نتواند با ابزار و وسایل ساده تر ارتباط بگیرد و برای بازی با آنها ایده پردازی کند و زود هم برایش تکراری می شود.
4.روزانه ساعتی را برای بازی هیجانی با کودکتان اختصاص دهید؛
کتاب الکترونیکی هیجان بی دردسر می تواند برای بازی با فرزندتان به شما ایده دهد.