وابستگی کودک

مشاور: مطهره یعقوبی

پرسش:

پسرم ۶ سالشه و خیلی به من وابسته‌س. امسال که وارد محیط اجتماعی میشه خیلی نگرانه و مدام میگه مامان باید با من بیای مدرسه. چیکار کنم؟ باید همراهش برم؟ راه حلی بدین که وابستگی‌ش کم بشه

توصیف:

نحوه برخورد با کودک وابسته شش ساله چگونه باید باشد؟

ریشه:

۱_ خیلی از کودکان تا هفت سالگی بشدت به والدین خود وابسته هستند. به دلیل اینکه هنوز رشد اجتماعی در آنها کامل صورت نگرفته است و از حضور در جای ناآشنا دچار اضطراب میشوند.
۲_ کودک در دایره امن والدین خود، احساس آرامش میکند. همدلی و همراهی والدین باعث میشود او بمرور با محیط اجتماعی آشنا شود و اخت بگیرد. اگر والدین در این مقطع سنی با او همراهی کنند، این رفتار بمرور از بین میرود. اما سخت گیری و جدایی اجباری، بشدت به کودک آسیب میرساند. استرس، ترس، اضطراب دائمی برای او به وجود می آورد و این امر آثار مخربی تا سنین بالاتر دارد.
۳_ حساسیت نشان دادن و دور کردن کودک باعث ماندگاری این رفتار میشود.
۴_ شرایط فعلی جامعه، کودکان در قرنطینه هستند و میزان رفت و آمد ها کم شده است، باعث میشود کودک به مادرش بیشتر وابسته شود. چون بیشتر زمان خود را فقط با او هست.

راهکارها:

1.مدتی همراه کودک خود باشید. در کنار او قرار بگیرید. طوریکه او حضور شما را کامل حس کند. با او همدلی کنید. اصلا بابت این موضوع او را سرزنش نکنید و با دیگران مقایسه نکنید.

2.حساسیت نشان ندهید. سعی کنید با همین میزان وابستگی با هم بیرون بروید. برنامه ای تدارک ببینید که با دوستان و همسن هایش در پارک بازی کند.

بخوانید  حمام رفتن کودک

3.رفت و آمد خود را با خانواده هایی که کودک همسن فرزند شما دارند، زیاد کنید. با هم به پارک، کوه و دشت بروید.

4.ویژگی ها و نیازهای این مقطع سنی را بشناسید. خیلی اوقات برخی از رفتارهای کودک بسیار طبیعی و عادی است. اما والدین به دلیل عدم شناخت، دچار اضطراب و نگرانی میشوند.
این کارگاه به شما در شناخت نیاز ها و علایق کودک زیر هفت سال کمک خواهد کرد:
https://kachi.chamraniha.com/product/workshop-interest/

5.حداقل هفته یکبار با پدر به پارک برود. با هم بازی کنند. یا با هم به خرید بروند، یا به منزل مادربزرگ بروند. اما اصرار بر جدایی کودک از خود نداشته باشید، تا حد امکان با او همراهی و همدلی کنید. اما گاهی اوقات با کسی که او دوستش دارد، بیرون برود و بازی کند.