انگیزه و علاقه

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

وقت بخیر دخترم دو و نیم ساله است وبه موبایل خیلی علاقه داره چطوری ازاین کارمنعش کنم؟ وقتی گوشی بهش نمیدم شروع به جیغ زدن میکنه ممنون میشم راهنمایم کنین.

توصیف مسئله

با دختر دو و نیم ساله ای که علاقه زیاد به گوشی دارد و در صورت ندادن گوشی جیغ میزند، چه باید کرد؟

ریشه

  1. گوشی موبایل مثل تلویزیون به دلیل داشتن تصاویر رنگی و متحرک، برای بچه ها خیلی جذاب می باشد. اما این تصاویر با سرعت بالا (در قالب فیلم) برای مغز کودکان زیر دوسال کاملا ممنوع است. زیرا سرعت حرکت تصاویر از سرعت پردازشگر مغز آنها بیشتر است.
  2. ممکن است این رفتار بچه‌ها تحت تأثیر والدین باشد، معمولاً پدر و مادرهایی که مدت زیادی از روز را با گوشی مشغولند، فرزندانشان هم با این مسئله مواجه می‌شوند.
  3.  گاهی اوقات بی توجهی والدین نسب به نیاز های بچه ها از جمله نیاز عاطفی باعث بروز بسیار از رفتار های آن ها میشود.
  4. گاهی مادران ما فرزند خود را در آغوش می‌گیرند و با او وارد گوشی می‌شوند، عکس می‌بینند، بازی می‌کنند و… ، این امر برای کودکان ‌به‌خصوص در سن خردسالی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  5. ممکن است کودک خردسال شما فعالیت جایگزین و هیجان انگیز مناسب سنش نداشته باشد و ناچارا برای سرگرم شدن سراغ گوشی برود.

راهکارها

  1. اگر می توانید زمان ثابتی برای کار با گوشی خود بگذارید و حتی الامکان زمانی باشه که بچه ی شما خواب است. این محدودیت زمان هم خود شما را با برنامه تر می کند.
  2. زمانیکه فرزندتان از شما در خواست گوشی می کند. شما یک بستر بازی مورد علاقه اش را برایش مهیا کنید. (مثل خمیر های رنگی که رنگ خوراکی درست می‌شود و ضرر ندارد ، رنگ انگشتی خوراکی (با آرد و رنگ غذا و اب) ، نقاشی، خط خطی روی کاغذ رولی و بازی با وسایل خاله بازی و… )
  3. انجام بازی های هیجانی باعث می شود هیجانات کودک به نوعی تخلیه شود و کمتر به بازی با موبایل روی بیاورد، بازی های هیجانی مثل: قائم باشک و بپر بپر،بدو بدو ، پرتاب توپ و …
  4. کودکان دو ساله عاشق آب بازی هستند. شما می توانید حوضچه ای را از آب پر کنید، چکمه ای پای کودک کرده و از او بخواهید در آب بپرد . این فعالیت باعث ایجاد مهارت پرش می شود.
  5. برای برنامه هایی مثل فیلتر های عکاسی ، اینستاگرام و گالری عکس و فیلم و بازی های مختلف داخل گوشی تان، رمز بگذارید تا نتواند آنها را باز کند ، چرا که این برنامه ها معمولا برای بچه ها جذاب هستند.
  6. خودتان وقت بیشتری برای بازی و سرگرم کردن او بگذارید و از طبیعت گردی و گردش غافل نشوید.
  7. وقتی که از شما درخواست گوشی کرد به هیچ وجه او را مستقیم و یا با برخورد تند از بازی با گوشی منع نکنید، سعی کنید به طور غیر مستقیم با پرت کردن حواس او به چیز دیگر یا پیشنهاد یک بازی جذاب گوشی را از او بگیرید.
    این رفتار گذراست و به تدریج رفع می‌شود. پس با توکل به خدا و صبوری‌هایتان انشاالله نتیجه خواهید گرفت.
  8. مقاله رفتار با کودک دوساله می تواند کمک کننده باشد.
بخوانید  رابطه با پدر و مادر