اضطراب و استرس

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

سلام پسرم اضطراب داره مثلا وقتی معلمش از ش درس میپرسه اضطراب میگیره وکلمات رو فراموش میکنه. چکار کنم؟

توصیف مسئله

شما برای حل مشکل اضطراب فرزندتان هنگام درس جواب دادن به دنبال راه حل هستید.

ریشه

  1. احساس اضطراب برای کودکان در اوایل رفتن به مدرسه تا حدی طبیعی است چرا که تجربه رفتن به مدرسه می‌تواند به منزله اولین جدایی از والدین و ورود به جامعه‌ای بزرگتر باشد
  2. ممکن است کودک شما برخورد تندی از معلم خود هنگام درس پرسیدن، امتحان گرفتن و بررسی نتایج عملکرد دانش آموزان دیده باشد که موجب این اضطراب شده است.
  3.  کمال گرایی والدین، یکی از عوامل ایجاد اضطراب مدرسه در کودکان است، این ویژگی والدین بار روانی بسیاری را به ذهن کودک تحمیل می کند. کودک دچار اضطراب از مدرسه می شود و ذهن او مدام درگیر نمره و نگرش معلمان می باشد.
  4. درنظر گرفتن برنامه زمان بندی و تاکید بیش از اندازه بر روی تکالیف، می تواند زمینه ساز اضطراب مدرسه باشد.
  5. گاهی امر و نهی زیاد و مسئولیت ندادن به فرزند باعث میشود که او به مرور اعتماد به نفسش را از دست بدهد و در انجام کارهایش دچار وسواس شود.
  6. گاهی وقت ها برای خود ما هم پیش آمده که درس خوانده ایم و مطلب را یاد گرفته ایم اما در هنگام توضیح شفاهی و یا کتبی به علت نداشتن ارامش لازم، بدخوابی شب قبل، نداشتن حال خوب بابت مشکل یا مسئله ای در روز قبل و استرس نمره نتوانیم به خوبی به سوال جواب دهیم. و این اتفاق تا حدودی طبیعی ست.
بخوانید  درخواست مکرر شیر

راهکارها

  1. ریشه های اضطراب و پرخاش در محیط خانه را کشف کنید و تا حد امکان کنترل کنید. مثلا: عصبانیت خودتان یا همسرتان، وسواس یکی از والدین،افسردگی و فشار روحی مادر و …
  2. بازی هیجانی مثل دویدن، پرش روی تشک و آب بازی، جنگ توپی. هیجانات کودک را تخلیه می کند و باعث آرامش سرگرمی او میشود.
  3. به کودکتان محبت بیشتری بکنید. در روز برای ابراز احساسات به او برنامه داشته باشید. روزانه او را در آغوش بگیرید و ببوسید. به او اعلام کنید چقدر دوستش دارید. شما و پدر به تنهایی در ماه یا هفته وقتی را برای او بگذارید. با او کارهای دلخواهش را انجام دهید. بیرون بروید و …
  4. کودک را از عوامل فشار روحی از قبیل تنش بین والدین و سرزنش کردن ، مقایسه کردن و …دور کرده و محيط را آرام و تفاهم ميان کودک و دیگران ایجاد کنيد.
  5. کودک را از عوامل فشار روحی از قبیل تنش بین والدین و سرزنش کردن ، مقایسه کردن و …دور کرده و محيط را آرام و تفاهم ميان کودک و دیگران ایجاد کنيد.
  6. اگر خودتان گرفتار نگرانی و اضطراب هستید در درجه اول نگرانی و اضطراب خود را مدیریت کنید‌
  7. با معلم مربوطه صحبت کنید تا در یک فضای آرام و دلسوزانه به امور درسی فرزندتان رسیدگی کند.
  8. با کودک خود صحبت کرده و به او بگویید که نمره ی خوب برای شما اولویت نیست و اولویت برای شما یادگیری اوست و سعی کنید با تاکید نکردن روی نمره و صحبت کردن با او، اضطراب ناشی از درس را در او کم کنید.
  9. در خانه مدام درمورد تکالیف درسی و امتحانات و …با او صحبت کنید اگر وظایفش را انجام نمیدهد نهایتا یک یا دوبار با آرامش به او یادآوری کنید.
  10. پسرتان را خوب ببینید و برای علایق و استعداد هایش ارزش قائل باشید و این مسئله را به او بگویید ، مثلا بگویید:” نقاشی هایت همیشه برایم جالب است” “خیلی خوب است که تو درمورد کاردستی و بازی های ساختنی اینقدر ایده های جالب داری” “من واقعا خوشحالم که همه هم سن و سال های اطرافمان دوست دارند با تو در ارتباط باشند و …”
  11. اگر کودک شما در مسائل درسی خیلی قوی نیست به هیچ وجه او را با کودکان دیگر مقایسه نکنید. و او را مورد سرزنش قرار ندهید این کارم موجب اسیب های روحی به فرزندتان میشود.
  12. تا می‌توانید به فرزندتان محبت کنید و با او برنامه‌های جذاب داشته باشید مثل دوچرخه سواری با پدر، انجام بازیهای هیجانی، آشپزی همراه مادر و …
بخوانید  سوال 526