حجاب و پوشش

نام مشاور : سرکار خانم زهرا شاه حسینی

پرسش

میخواستم بپرسم آموزش عفاف , حجاب و حیا از چه سنی برای دختران باید شروع بشه؟؟ از چه سنی باید تربیت جنسی رو شروع کرد و در مورد نقاط خصوصی بدن و مراقبت از اون بهشون توضیح داد؟ مثلا تا چند سالگی میشه دختر بچه شلوار نپوشه و پاهاش لخت باشه ( پیراهن بدون شلوار یا جوراب شلواری) یا پیرهن و بلوز بدون آستین (تاپ یا رکابی) بپوشه ؟؟ یا اینکه مردان نامحرم تا چه سنی میتونن بغلش کنن و ببوسنش؟

توصیف مسئله

شما در مورد سن آموزش حیا و پوشش و سن آگاه کردن بچه‌ها در زمینه تربیت جنسی سوال دارید.

ریشه

  1. عفاف و حیا چیزی است که از سنین کم در بچه ها شکل می‌گیرد و به مرور زمان تثبیت می‌شود. پس نباید خیلی به سن توجه کرد. فقط چیزی که در این میان اهمیت دارد این است که به وجود آمدن حیا و عفاف با صحبت کردن با بچه ها، سخت گرفتن و آموزش دادن‌های عجیب و غریب اتفاق نمی افتد. بلکه همین قدر که کودک مادر و اطرافیان خیلی نزدیک را ببیند که اهل رعایت کردن هستند در آینده الگوگیری میکند.
  2. حیا در طول زندگی و در طی روزهای عادی عمر بچه ها ایجاد می‌شود. و اگر آموزشی در این زمینه به آنها بدهیم چه بسا نتیجه عکس بدهد.
  3. در خصوص تربیت جنسی بچه ها هم به هیچ عنوان در هیچ سنی آموزشی نباید به بچه ها داد. آموزش باعث کنجکاو شدن بیشتر بچه‌ها می‌شود. چون بچه ها قدرت مدیریت اطلاعات را ندارند و هر چیزی که یاد بگیرند را انجام می‌دهند. در نتیجه فقط با از بین بردن زمینه های کنجکاوی‌ جنسی آن هم به طور نامحسوس می‌توان جلوی کنجکاوی را گرفت.
  4. در خصوص بوسیدن از نظر شرعی که تا سن تکلیف دختر زمان است. اما تا قبل از سن تکلیف به نظر می‌رسد این موضوع بیشتر از جانب مردان نامحرم باید رعایت شود تا کودک. چون به هر حال او یک کودک است و درکی از این مسائل ندارند.
  5. متاسفانه در خصوص مسئله حجاب و حیا دو عملکرد را میبینیم. عده ای تا دم سن تکلیف بچه ها را آزاد آزاد می‌گذارند و نزدیک به سن مکلف شدن به طور ضربتی می‌خواهند بچه باحجب و حیا شود. در مقابل عده‌ای هم از همان سن خیلی کم چادر و روسری را برای دخترشان اجبار می‌کنند طوری که بچه از حجاب زده می‌شود.
  6. رشد بدحجابی در جامعه و اخبار جدید در مورد آزارهای جنسی بچه‌ها باعث شده که همه ما دچار ترس و نگرانی در خصوص این موضوعات بشویم.
بخوانید  سوال 518

راهکارها

  1. بهتر است در سن زیر 7 سال با تهیه لباس‌های مناسب برایشان، پوشش مناسب والدین، ایجاد محیط مناسب برای بازی بچه ها و ارتباطات زیاد با خانواده‌های همسو با شما این مسئله به مرور زمان جا بیندازید.
  2. کلا بهتر است از همان سنین کم، بچه ها در محیط‌های بیرون از خانه بدون شلوار نباشند و اگر خودشان خیلی حساس نشدند همیشه یا شلوار یا جوراب شلواری داشته باشند.
  3. لطفا در خصوص حجاب و تربیت جنسی، آموزش و اجبار مستقیم انجام ندهید. فقط زمینه های آن را کنترل کنید.
    مثلا در زمینه تربیت جنسی، بچه ها هیچ گاه نباید فضای دنج و خلوتی داشته باشند.
  4. در خصوص شلوار پوشیدن بعد دستشویی تذکر ندهید یا کلمات عیبه، نگاه نکن زشته، من دارم لباس عوض می‌کنم کسی نیاد و… را نگویید.
  5. برای اوقات فرزندتان برنامه ریزی داشته باشید. بیکاری باعث می‌شود بیشتر بچه ها به این سمت گرایش پیدا کنند.