چگونه می توان کودکان را به نماز علاقه مند کرد؟
خیلی از خانواده ها نگران این هستند که فرزندشان در آینده به نماز، روزه و کلا دین چه نگرش خواهد داشت. و سعی می کنند راه هایی را برای تربیت دینی اجرا کنند. علاقه مند کردن کودکان به دین و مناسک آن، قطعا یکباره اتفاق نخواهد افتاد. باید از سنین پایین تر، مقدمات آن را فراهم کرد.
از طرفی ثابت شده است که اجبار و گاها خشنونت در مورد انجام واجبات در سنین بالاتر نتیجه ی معکوس دارد. بسیاری از افرادی که در بزرگسالی نماز را ترک کردند، تجربه ی بدی از برخورد خانواده نسبت به اعمال دینی و فشار و سختگیری در ذهنشان است.
راه های زیادی وجود دارد تا کودک خاطره ای خوب از دین و اعمال آن مثل نماز، روزه و … در ذهنش ماندگار شود و بعد ترها خودش با علاقه و انگیزه ی درونی، فرایض را به جا بیاورد.
یکی از راه های ایجاد علاقه، مشارکت کودک در درست کردن چیزهایی مثل جانماز، تسبیح و … است که به نماز مربوط می شود.
ابزار پروژه چی باشد؟
- نمد
- متر پارچه ای
- قیچی
- چسب
برای انجام پروژه، چی کار کنیم؟
کودکان خصوصا آنهایی که در خانواده های مذهبی بزرگ شدند، تصوری از جا نماز دارند و با مفهوم آن آشنا هستند. ابزار هایی که برای این کار در نظر گرفتیم را در اختیار کودک قرار می دهیم.
دخترهای چمرانی بعد از دیدن نمد های رنگی، فورا دست به کار شدند. هرکس به اندازه ای که دوست داشت، نمد برای جانمازش برش زد. بهتر است دست کودک را برای خلق یک کاردستی باز بگذاریم. دست سازه ی بچه ها نباید یک خروجی بی عیب و نقص باشد. و نباید از آن ها توقع ساخت یک محصول خارق العاده را داشت. توقع باید اندازه ی سن کودک باشد. ممکن است کودک جا نمازی را درست کند که اصلا شبیه هیچ یک از جانماز هایی که دیده اید نباشد، اما این نشلن دهنده ی خلاقیت کودک است که توانسته متفاوت خلق کند.
بعد از برش، نوبت تزیین کردن و چسباندن تکه های نمد روی جا نماز رسید.
تعریف کردن از کار کودک می تواند انگیزه ی او را برای خلق دست سازه های بعدی افزایش دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.