کنجکاوی جنسی

نام مشاور :سرکار خانم صحتی

پرسش

سلام و خسته نباشید دختربزرگم تقریبا ۵ سال و نیمه است به تازگی متوجه شدم وسط بازی دست خواهر یک سال و ۴ ماهه خود رو لیس میزنه ایا این مسئله به مسائل جنسی کودکان برمیگرده ؟ بارها ازش پرسیدم از کجا یاد گرفتی و بهش گفتم کار خوبی نیست ولی میگه خودم یاد گرفتم و دیگه تکرار نمیکنم اما باز هم گاها دیدم که انجام میده .

توصیف مسئله

آیا دختر ۵ سال و نیمه ای که دست خواهرش را لیس میزند، حرکت جنسی انجام می دهد؟ با او چه برخوردی باید داشت؟

ریشه

  1. گاهی بچه ها بعد از به دنیا آمدن خواهرشان، عکس العمل های متفاوتی از خود نشان می دهند تا توجه همه را به سمت خود جلب کنند و این موضوع ربطی به مسائل جنسی ندارد.
  2.  بچه ها گاها یک کاری را به منظور کشف کردن یا هر علت دیگری انجام می دهند و بعداز مدتی اگر حساسیتی نشان داده نشود فراموش خواهند کرد، اما والدین با آگاهی دادن به آن ها و تذکرات پی در پی، کودک را از آن موضوع آگاه میکنند و او روی این مسئله حساس می شود و ممکن است با لجبازی آن کار را به صورت مداوم انجام دهد.
  3.  دیدن فیلم هایی که مناسب رده سنی فرزندتان نیستند و یا دیدن انیمیشن ها و کارتون هایی که به طور مثال در آن ها حیوانات یکدیگر را لیس
    می زنند ممکن است باعث به وجود آمدن این موضوع شده باشد.
  4. نگاه ما به مسائل جنسی با آنچه بچه ها ممکن است در یک برهه زمانی با آن رو به رو شوند متفاوت است و اصلا آنچه در ذهن ما وجود دارد برای بچه ها اتفاق نمی افتد و برای آن ها بیشتر یک سرگرمی، بازی و یا چیزی باشد که در آن ها حس آرامشی را ایجاد میکند.
بخوانید  ترس کودک

راهکارها

  1. بهتر است دیگر به فرزندتان در مقابل کارهایی که انجام می دهد حساسیت نشان ندهید و اگر در جمع نشستید و او کارهایی مثل انگشت خوردن یا لیس زدن انجام می دهد، هیچ عکس العمل منفی یا مثبتی نشان ندهید.
  2. سعی کنید هنگام انجام دادن این فعالیت ها حواس او را به فعالیتی که به آن علاقه دارد پرت کنید و او را مشغول فعالیت و بازی دیگری کنید.
  3. به او محبت و توجه بیشتری داشته باشید، او را روزانه در آغوش بگیرید و به او بگویید که چقدر دوستش دارید.
  4. انجام بازی های دست ورزی( آب بازی، گل بازی، رنگ بازی، خمیربازی و …) را در برنامه فعالیت هاو بازی های فرزندتان قرار دهید.
  5. خوب است والدین یا مادر حدود ۱ ساعت در روز را به فرزندتان اختصاص دهید و تنها برای او وقت بگذارید و بازی کنید و حتی به بیرون بروید و تفریح کنید.
  6. بهتر است برای فعالیت و بازی بچه ها برنامه داشته باشید و سعی کنید آن ها در هر ساعت سرگرم یک فعالیت یا بازی باشند و زمان های خالی و بدون برنامه نداشته باشند که بخواهند به کارهای دیگر بپردازند.