انگیزه و علاقه

نام مشاور : سرکار خانم صحتی

پرسش

من و همسرم برای تلویزیون دیدن به تفاهم رسیدیم که پسر چهار سالم به اندازه ببینه تو خونمون کنترلش می کنم و خودش میدونه زمانش تموم بشه دیگه نمیتونه ببینه ولی ما با پدرشوهرم اینا توی یه ساختمون زندگی میکنیم تازگی ها میره اونجا و میگه بزنن پویا و پدر شوهرم از سر محبت میزنه بچه من مات تلویزیون میشه هر برنامه‌ای باشه فرقی نداره.
من و همسرم اصلا تلویزیون نمی بینیم موندم کار ما اشتباه بوده که کلا حذف کردیم؟ انگار حریص تر شده قانون گذاشتیم براش همش چشمش دنبال تلویزیونه اگر آزادی بدیم و کلا تلویزیون رو روشن کنیم درست میشه ؟ آخه هرچی به پدر شوهرم میگم براش روشن نکن اگر من بخوام خونه خودمون اجازه میدم گوش نمیدن دلشون میسوزه که چرا من اجازه نمیدم فکر میکنن بچمو اذیت می کنم چیکار کنم چند روزه یاد گرفته یواشکی به طبقه پایین میره که تلوزیون ببینه قبول دارم منم حساسم رو اعصابمه تلویزیون دیدنش ولی قبلا حرفمو گوش میداد بهش می گفتم زمان تموم دیگه هیچی نمی گفت ولی الان میگه میرم خونه بابا حاجی بهش سر بزنم وقتی نمیاد می فهمم نشسته برنامه کودک میبینه اصلا گوش نمیدن که براش روشن نکنن حتی یه بار شبکه پویاشونو حذف کردم باز دوباره آوردن چون اصلا نمیشه منطقی راضیشون کرد چیکار کنم؟

توصیف مسئله

با پسر چهارساله و نیمه ای که به خانه پدربزرگ رفته و دائم تلویزیون میبیند چه کنیم؟

ریشه

  1. گاها حساسیت های زیاد والدین و همچنین نگرانی هایی که از مضرات تلویزیون دارند باعث میشود که کودک خود را نسبت به این موضوع آگاه کنند.
  2.  معمولا بزرگترها بخاطر علاقه ای که به نوه های خود دارند متوجه این موضوع نیستند که ممکن است تایم زیاد تلویزیون دیدن بچه ها باعث ایجاد مشکل برای آنها شود.
  3.  ممکن است کودک شما را در حال گفت و گو با پدربزرگ خود دیده باشد و شنیده باشد که شما او را از تلویزیون منع میکنید و آنها اینکار را نمیکنند و به همین علت با دلایل مختلف به منزل پدربزرگ میرود تا او برایش تلویزیون را روشن کند.
  4.  گاهی والدین تنها نگران مضرات تلویزیون دیدن بچه ها هستند اما فکری درباره اینکه جایگزین جذاب تر از تلویزیون چه چیزی باشد که کودک از تلویزیون دست بکشد و مشغول آن بشود ندارند.
  5.  شرایط کرونایی و ماندن در خانه ها معمولا باعث میشود که بچه ها بخاطر نداشتن تفریحات مناسب و پارک و بیرون نرفتن با دیدن تلویزیون خود را سرگرم کنند.
  6.  گاهی حساسیت های والدین و قالب های ذهنی که در خانه دارند که “فلان کار را انجام نده – دست به این نزن – نکن اینکارو الان خراب میشه” باعث میشود که کودک برای رهایی به دیدن تلویزیون یا خانه پدربزرگ رو آورد.
بخوانید  با دروغ کارهاش رو توجیه می کنه

راهکارها

  1. سعی کنید حساسیت ها و نگرانی های خود را جلوی فرزندتان نشان ندهید تا او هم متوجه این حجم از حساسیت های شما نسبت به این موضوع نشود.
  2. بهتر است چارچوب ها و قالب های ذهنی خود را کم کنید و کمتر امر و نهی و بکن و نکن داشته باشید تا به مرور حساسیت فرزندتان کاهش پیدا کند.
  3. یک دفترچه برای برنامه روزانه او فراهم کنید و به همراه هم برنامه روزانه او را نقاشی کنید، این باعث میشود که هم به خواسته های او توجه کرده اید هم با برنامه ریزی جلو میروید.
  4. در شرایط قرنطینه و کرونا و بیرون نرفتن ها، بهتر است بازی ها و فعالیت های مختلف در خانه برای فرزدتان فراهم کنید. بازی های دسته جمعی و خانوادگی، بازی های مادر و کودک یا پدر و کودک میتواند هم رابطه والد و فرزندی را بهبود بخشد و هم چون کودک علاقه زیادی به بازی با پدر و مادر دارد زمان مفیدی را به این صورت میگذراند.
  5. برای پسرتان بازی های حرکتی و هیجانی فراهم کنید تا هیجانات درونی او تخلیه شود و همچنین زمان او به این منظور با یک بازی هیجانی پر شود.(بازی های مانند پرش یا بپر بپر ، مسابقه دو ، فوتبال ، پرتاب توپ به سمت یکدیگر)
  6. سعی کنید در زمان های خلوت به همراه هم بیرون بروید و پارک های خلوتی را هم انتخاب کنید، اینگونه هم تایمی پیاده روی کرده اید و هم کودک شما زمانی را در پارک بازی کرده است.