دیر رفتن به دستشویی

مشاور: مطهره یعقوبی

پرسش:

چرا بچه ها دیر به دستشویی میروند؟

توصیف:

نسبت به کودکانی که دیر به دستشویی می روند چه رفتار و واکنشی صحیح است؟

ریشه:

۱_ بچه ها علاقه ی شدیدی به بازی کردن دارند و دوست دارند تمام شبانه روز را بازی کنند و حتی برای دستشویی رفتن هم از بازی خارج نشوند.
۲_ برخی از مادرها و پدرها سخت گیری هایی را در فرایند دستشویی رفتن قائل می شوند که دستشویی رفتن را برای کودک سخت و دلنچسب می کند. مثلاً سخت گیری در پوشیدن لباس، شستشو و…
۳_ زود از پوشک گرفتن یکی از دلایل مقاومت کودک برای دستشویی رفتن است.
۴_ برخی از والدین اهمیت زیادی به تمیزی کثیفی می دهند و حساسیت هایی نسبت به تمیزی یا نجاست و پاکی دارند. این حساسیت ها فشار زیادی را به کودک تحمیل می کنند که یکی از نتایج آن فراری شدن از دستشویی است.

راهکارها:

1.رفتن به دستشویی را تبدیل به یک بازی کنید. حتی خود دستشویی می‌تواند یک بستر بازی باشد. مثلاً: وقت دست شستن جلو آیینه شکلک دربیاورید، با کف حباب درست کنید، قصه کوتاه بخوانید، لی لی بازی کنید.

2.محیط دستشویی قشنگ و جذاب باشد. دستشویی هم یک اتاق در خانه ما است، پس به بهترین شکل آن را تزیین کنید. نور خوب داشته باشه، خوشبو کننده داشته باشه، مجسمه های کوچک و فانتزی بگذارید، همیشه تمیز باشد، یک چارپایه مخصوص دست شستن کودک داشته باشد، کاشی هایش را با رنگ انگشتی نقاشی کنید و…

3.از امروز به تذکراتی که درباره‌ی دستشویی رفتن به کودک می دهید توجه کنید. توجه کنید که چندبار به او می گویید: به شلنگ دست نزن! پاهات کثیف نشه! تموم نخور! زود باش! برو دستشویی خیلی وقته نرفتی!! و…
حالا تلاش کنید که این تذکر ها را حذف کنید.خودتان را جای کودک بگذارید! اگر ما هم مدام راجع به چیزی تذکر بشنویم آن کار برایمان سخت و دشوار خواهد شد.

بخوانید  ابراز علاقه کودک

4.اجازه دهید که کودک این نیاز اولیه خود را خودش تشخیص دهد. پس نگران نباشید و بگذارید هر وقت نیاز به دستشویی دارد به توالت برود.

5.لباس های راحتی برای کودک تهیه کنید که درآوردن و پوشیدن برایش راحت باشد و اگر در یک مهمانی هستید، حتما خودتان در پوشیدن و درآوردن لباس به او کمک کنید.

6.اگر در حین خوراکی خوردن یا بازی، حس می کنید که واقعاً دستشویی دارد، به او اطمینان دهید که می تواند زود دستشویی اش را انجام دهد و بعد به ادامه ی بازی بپردازد.