ارتباط بین کودکان
مشاور: فاطمه فیض آبادی
پرسش:
سلام، وقتتون بخیر
مادر دو فرزند هستم دختر دو ساله و پنج ماهه من فرزند دوم هست
دختر خیلی خوب و مهربونی هست اما شبایی که با دختر خواهرم پیش هم باشن، شب تو خواب خیلی گریه می کنه و مدام میگه این برا من نکن
در ضمن دختر خواهرم خیلی مهربونه
و من رو بیشتر دوست داره چون وقتی با هم هستیم همه کارهاشو به من میده که انجام بدم
همه ما رو با لفظ جون مخاطب قرار میده ولی دخترم اصلا رابطه خوبی باهاش ندارن حتی وقتی میره سراغ کلاه پسرم، با خشونت هر چه تمام تر میره و ازش میگیره
نمیدونم وقتی کنار هم هستیم دخترم رو دریابم یا اون همه محبت دختر خواهرم رو پاسخگو باشم؟ البته بگم من اصلا محبت زیادی هم نمیکنم به دختر خواهرم
یعنی اگه جایی هم اشتباه کنه یا گریه کنه برای چیزی من صریح میگم که ناراحت شدم یا با حواس پرتی
اون رو به یه سمت دیگه هدایت میکنم و همه تعجب میکنن. خواهرم میگه چون صادقانه هست
ممنون میشم راهنمایی کنید
توصیف:
شما به دنبال دریافت راهکارهایی هستید که ارتباط بین دختر دو ساله تان و دختر خواهرتان را مدیریت کنید.
ریشه:
به دلیل کم بودن اطلاعات از جمله سن دختر خواهرتان و پسرتان میتوان به این نکته اشاره کرد که:
۱. ما بزرگترها خیلی وقتها مسائل کودکان را بزرگ و جدی تلقی میکنیم، نه اینکه کم اهمیت باشند اما بهتر است به اندازه سنشان به این مسائل توجه کنیم.
۲. اینگونه رفتارها در کودکان زیر هفت سال طبیعی است، فرزندتان کمتر از سه سال دارد و در این دوران، وابستگی به مادر زیاد است و نیازمند توجه مادر است، ولی در محیط بیرون این حس ممکن است به او منتقل شود که کسی محبت مادرش را می گیرد.
۳. احساس مالکیت در این سن طبیعی است.
۴. بچه ها در سنین پایین، نیاز دارند که یک بزرگ تر کنارشان باشد و با آنها هم بازی شود و کمک کند که چالش هایشان حل و فصل شود.
۵. کودکان در این سنین غالبا نمیتوانند حرف ها و منظورهای خود را به یکدیگر بفهمانند و بهتر است که ما بزرگترها احساسات و حرف های آنها را ترجمه کنیم.
راهکارها:
1.بیشتر دخترتان را در آغوش بگیرید و برایش زمان بگذارید، با بیان و ابراز خوشحالی از داشتنش او را دلگرم کنید.
2.در سن کودک شما خوب است یک سری از وسایل خاص او باشد، یک سری مشترک بین او و همسالانش و سری آخر هم مال همه. ایجاد برخی فضای بازی و وسایل اختصاصی (نه همه وسایل و فضاها) باعث می شود این نیاز طبیعی او پاسخ داده شده و کم کم به مفهوم درستی از مالکیت برسد.
3.سعی کنید فضایی ایجاد کنید که ارتباط دخترتان با همسالانش بهتر شود؛ میتوانید با آنها بازی های مختلف از جمله هیجانی، دست ورزی…انجام دهید. میتوانید از سایت در انجام بازی ها کمک بگیرید.
4.می توانید با پرسیدن سوالاتی که حس استقلال به فرزندتان میدهد، به او در ترجمه ی حرفها و رفتارهایش کمک کنید (میخوای به دخترخاله بگیم که این بازی رو بیشتر دوست داری؟ /میتونیم به دخترخاله بگیم که شما دوست نداری به کلاه داداشی دست بزنه۰)
5.میتوانید از فضاهای بیرون برای ارتباط با همسالان استفاده کنید.