همسالان /پدر و مادر

نام مشاور : سرکار خانم زهراشاه حسینی

پرسش

ممنون از پاسخگویی دلسوزانه شما. من بابچه ها ۶ساله سه قصه کار کردم و خواستم برای گفتن استفاده شود ولی یکی از بچه ها خیلی خوبه. من در دو مراسم خواستم اون بچه که مسلط تره بخونه. ولی بعضی اولیا ناراحت شدند که چرا فلانی؟ بچه های ما هم بلدن.

واقعا باید چکار کنیم میشه هم زمان همه با هم قصه را تعریف کنند؟ بالاخره بعضی ها توانایی گفتن و یا مهارتهایی قوی تر دارند. چکار کنیم اولیا دنبال این حرفها نباشند؟ البته من به اولیا گفتم حساسیت را شما ایجاد می‌کنید برای بچه‌ها.

لطفا با بچه ها که تا ناراحت میشند میگند مادیگه این مدرسه نمی یام چه برخوردی کنم؟ لطفا در صورت امکان این مشکل را زود جواب بدهید تا باقیمانده سال این مشکل حل شود. البته من به اولیا عرض کردم که از گلایه شون ناراحت شدم.

توصیف مسئله

در مهد شما با دادن یک مسئولیت به یک بچه، والدین آنها دچار سوتفاهم شده اند. اکنون به دنبال راه حل میگردید.

ریشۀ مسئولیت دادن

  • به هر حال این مدل حساسیت‌ها برای خانواده ها وجود دارد و زمان زیادی می‌بره تا این فرهنگ از بین برود. به دلیل سیستم نادرست تربیتی حاکم در مدارس ما، دیده شدن و رشد آدم ها، فردی شده و همه فقط دوست دارند فرزند خودشان پیشرفت کند. معمولا تمایلی برای کار گروهی ندارند.
  • هماهنگی و وحدت نظر مدیریت و معلمان باید برای همه محرز باشد. در شرایطی که اعتراضی اتفاق می‌افتد مدیریت هم باید از معلمان حمایت کند.
  • امیدواریم فرهنگ این موضع که باید به هرکسی مطابق استعدادش مسئولیت داد، جا بیوفتد.
بخوانید  اصلا تنها بازی نمی کنه

راهکارهای مسئولیت دادن

  1. برای کمتر شدن تنش‌ها، بهتر هست کارها گروهی تعریف بشود تا کمتر بچه ها به صورت تکی به چشم بیایند. مثلا می‌توان در آن مراسم به چند نفر مسئولیت کمک کردن در فضاسازی را داد به چند نفر پذیرایی یا … و در آخر اسم همه آورده شود و از آنها تقدیر و تشکر کرد.
  2. بهتر است کاری کنید تا بستر رشد برای همه فراهم باشد.
  3. با مرور زمان در فعالیت با بچه ها، و خانواده ها می‌توان این شرایط روافراهم کرد و در گفت و گوها مطرح کرد که بچه ها تفاوتهای فردی دارند و باید این تفاوت‌ها دیده بشود و به چشم بیاید.
  4. بهتر است با بچه ها صحبت کرد که شما هر کدام ویژگی هایی دارید و چقدر هر کدام از ویژگی ها به کار می‌آید. با این کار هرکس به دنبال استعداد خودش می‌گردد.
  5. می‌توانید کتاب قصه هایی با موضوع کار گروهی برای بچه ها بخوانید. مثل کتاب همه برای یکی، یکی برای همه. کتاب قصه گوسفندی که خیلی کوچک بود.