عصبانیت کودک

مشاور: مهدیه جعفریان

پرسش:

سلام. پسر بچه ۵ ساله ام گاهی آرومه و گاهی بسیار عصبانی. زمانی که عصبانی میشه قرمز میشه و همه چی رو پرت می‌کنه. ممنون میشم راهنمایی کنید.

توصیف:

با پسر بچه ۵ ساله ای که گاهی عصبانی می شود و همه چیز را پرت میکند، چطور باید برخورد کرد؟!

ریشه:

۱_ بچه های زیر ۷ سال روحیه خود محوری دارند و دوست دارند توجهات همه به خصوص مادر به سمت آنها باشد. گاهی وقت ها پرت کردن نشانه نیاز به توجه است. گاهی وقت ها، مشغله ها، بیماری ها، رفت آمد زیاد و به خصوص درگیری مادر، نیاز به توجه کودک را تشدید می کند.
۲_ تذکر ها و امر و نهی ها به کودک گاهی باعث می شود که کودک عصبانی شود و اعتراضش به این همه تذکر و چهارچوب را در به صورت پرت کردن وسایل نشان دهد.
۳_ بازی با موبایل و استفاده بیش از حد از تلویزیون باعث می شود کودک بی حوصله، لجباز و پرخاشگر شود.

راهکارها:

1.برای شروع سعی کنید هنگام پرت کردن وسایل آرامش تان را حفظ کنید و واکنش منفی نشان ندهید. وقتی شما به این کار او واکنش نشان می دهید، کودک شما توجه بیشتری به این مسئله می کند. در عوض این کار او تبدیل به بازی کنید.

2.سعی کنید به او توجه کنید. وقتی شما به او بی محلی میکنید، لجباز تر میشود و احساس می کند نیاز او را نادیده گرفته اید. وقتی با شما صحبت می کند، کاملاً به سمت او برگردید و نگاهش کنید.
گاهی وقت ها می توانید خودتان را هم قد او کنید تا کودکتان توجه شما را به او و نیازش متوجه شود.

بخوانید  پرخاشگری بعد شکست

3.فرزندتان را روزانه در آغوش بگیرید و ببوسید. چه در زمان عصبانی شدن و چه غیر از آن.

4.سعی کنید میزان تذکرات تان را در خانه کم کنید. وقتی شما به فرزندتان تذکر می‌دهید، تاثیر کمی روی فرزندتان دارد. برای تاثیر گذاری بیشتر باید به جای امر و نهی در فضای گفت‌وگو و پیشنهاد باشید، مثلاً به جای اینکه به او بگویید شبها زودتر بخوابد می توانید بگویید: دوست داری امشب یه قصه خیلی خوب بخونیم تا خستگیمون برطرف بشه؟!
مقاله امر و نهی در سایت چمرانیها به شما کمک زیادی در این زمینه کند.
#مقاله #امر_و_نهی

5.گاهی وقت ها دقت کنید و ببینید فرزند شما چه زمانهایی بیشتر عصبانی می شود و وسایل را پرت می کند. وقتی شما زمینه عصبانیت کودکتان را متوجه شوید، می توانید از آن جلوگیری کنید.

6.در خانه با کودکتان بازی های هیجانی انجام دهید. پریدن، دویدن، جنگ با بالش، یا جنگ با توپی با توپ های کاغذی و… این بازیها بسیار در تخته هیجان کودک موثر هستند و احساس خوبی به او می دهند. حتما بازی‌های پرت‌کردنی هم جزء برنامه روزانه بازی‌هایتان باشد.کتاب الکترونیکی «هیجان بی دردسر در طبقه پنجم ساختمان ما» می تواند به شما ایده بازی های هیجانی بیشتری بدهد.
https://kachi.chamraniha.com/product/ebook-haiajan-bdardsar/

#بازی_هیجانی

7.وقتی فرزندتان وسایل های مختلف را پرت میکند، این موضوع را تبدیل به بازی کنید. مثلاً یک سبد بگذارید و باهمدیگه وسایل را به سبد پرت کنید یا با چسب کاغذی روی زمین خط بکشید یا دایره بکشید و سعی کنید و سایل را در آن دایره بندازید.

بخوانید  هرچی میگم وسایلش رو جمع نمی کنه.

8.به طور کلی بازی‌های دست ورزی و آب بازی در آرامش بچه‌ها تاثیر زیادی دارد.