انجام تکالیف

مشاور: خانم صحتی

پرسش:

بچه من حتی حجاب که واقعاً سخته مدتی به حال خودش میزارم تا مسئولیت هاش رو انجام بده ولی کارهاش مثل تکالیف رو به طور کامل انجام نمیشه و من دوباره مجبور هستم که وارد بشم و کارهایش را پیگیری بکنم تا به طور کامل انجام بده آیا این روش باعث نمی شود عادت کنه تا دائم یک نفر هلش بده؟

توصیف:

با بچه ای که اگر در امر تکالیف او دخالت نکنیم کامل آن را انجام نمیدهد، چه کنیم؟

ریشه:

۱. معمولا وقتی والدین روی رفتارها و تکالیف فرزندشان زوم میکنند و یادآوری و سرزنش میکنند، باعث میشوند که بچه ها حساس شوند و برعکس عمل کنند و حتی اینگونه توجه بیشتری از والدین دریافت کنند.
۲. گاهی بچه ها هنگامی که متوجه می شوند، والدین مسئولیت کار و تکالیف آن ها را برعهده میگیرند، از مسئولیت پذیری در این زمینه شانه خالی میکنند.
۳. گاهی انتظار زیاد والدین و ایده آل گرا بودن آن ها باعث میشود که توقع شان از فرزندشان بیشتر شود و با همین کمال گرایی خودشان اذیت شوند.

راهکارها:

1.خوب است یک چرخشی را تعریف کنید، یک بزنگاه هایی را در هفته تعریف کنید که کم و کیف تکلیف را چک کنید و یادآوری کنید و اصلا دائما تکرار نکنید زیرا باعث می شود که مسئولیت انجام تکالیفش گردن شما بیافتد، مثلا خوب است در طول روز یک الی دو بار به او یادآوری کنید که تکالیفش را انجام دهد و در هفته هم دو بار چک کنید ببینید نوشته است یا خیر.

بخوانید  سوال 555

2.می توانید از مربی او کمک بگیرید و بگذارید که او از فرزندتان بازخورد بگیرد تا جایگاه شما خدشه دار نشود و حرف تان برای پسرتان به مرور بی اثر نشود.

3.برای فرزندتان با توجه به شرایط امروزه که بچه ها بیشتر در خانه اند، زمان فعالیت و بازی در بیرون بگذارید، روزهایی را در نظر بگیرید و به صورت خانوادگی به کوه بروید، تا هم محبت و ارتباط عاطفی بین شما و فرزندتان تقویت شود و هم فرزندتان از لحاظ انرژی تخلیه شود. هنگامی که فرزندتان محبت و توجه را از سمت شما دریافت کند، به او محبت کنید و او را در آغوش بگیرید و کارهای خوبش را به رویش بیاورید، ارتباط شما بهتر می شود و راحت تر به حرف های شما گوش خواهد داد.

4.میزان تسلطتان را روی فرزندتان کاهش دهید و کمتر تذکر بدهید تا حساسیت های او کمتر شود.

5.توصیه میکنم این مقاله را برای بهتر شدن شرایط و ارتباط بهتر با فرزندتان مطالعه فرمایید.

6.خوب است به عنوان والد به امر یادگیری فرزندتان هم توجه کنید، به این معنی که اگر متوجه می شوید که او آن درس را یاد گرفته است، میزان حساسیت تان را روی تکالیف نوشتن او کمتر کنید.

7.خوب است با فرزندتان بنشینید و برنامه ریزی کنید که در طول روز چه کارهایی را انجام دهد، چندبار بازی کند و چه مدت تکلیف هایش را انجام دهد و مطلوب است که بین این برنامه ها حتما بازی هیجانی قرار داده شود تا انرژی فرزندتان تخلیه شود.

بخوانید  پسرم همش به من می چسبه

8.می توانید اگر می بینید در یک زمان طولانی برای پسرتان سخت است که تکالیفش را انجام دهد، یکم بازی هیجانی انجام دهید، سپس نیم ساعت تکلیف بنویسد، بعد دوباره کمی بازی و سپس ادامه تکالیف پیش برده شود.
#مقاله
#عزت_نفس