ارتباط با بزرگتر ها

نام مشاور : سرکار خانم جعفریان

پرسش

کودکم از حدود یک سالگی موقعی که مادربزرگ و پدربزرگش از خونمون می‌رن شدیداً گریه و بی قراری می‌کنه. الان ۲/۵ سالشه. همه می‌گن باید بی خبر خارج بشن، اما من موافق نیستم؛ چون حس می‌کنم اعتمادش به ما رو از دست می‌ده. بعد از یک‌باری که به اصرار بقیه این کار رو انجام دادیم، بازخوردش باعث شد یقین کنم که درست حدس زدم. این اتفاق فقط زمانی که خانه خودمان هستیم اتفاق می‌افته، چون خیلی بیرون رفتن رو دوست داره وقتی از خانه مادرم می‌خوایم بیاییم غصه نمی‌خوره. با خانه پدرم حدوداً نیم ساعت فاصله زمانی داریم و در هفته ما تقریبا ًدوبار به آنها سر می‌زنیم و حدوداً هر دو-سه هفته یک‌بار اونها به منزل ما می‌آیند. ولی با این وضعیت واقعاً هر بار اومدن مادر و پدرم به اینجا برای ما استرس‌زا شده. شما راهنمایی کنید.

توصیف مسئله

برای کودک دو ونیم ساله که بعد از رفتن پدربزرگ و مادربزرگش از خانه‌شان گریه می‌کند چه راهکاری دارید؟!

ریشه

  1. معمولا والدین از روند رشد طبیعی کودک آگاهی کمی دارند و بسیاری از مسائل طبیعی را برای کودکشان غیر طبیعی تلقی می‌کنند.
  2.  بچه های زیر ۳ سال احساسات و عواطف شان را به روش‌های مختلف نشان می دهند، مثل: جیغ زدن یا پرت کردن اشیا، گریه کردن.
  3. گاهی وقت ها کودک به خاطر علاقه به بازی هایی که پدربزرگ و مادربزرگ با او انجام می دهند، وابستگی زیادی به آنها پیدا می‌کند.
  4. حساسیت پدر و مادر هنگام جدا شدن کودک از پدربزرگ و مادربزرگ باعث می شود که کودک احساس ناراحتی بیشتری را تجربه کند.
بخوانید  پوشش مناسب کودک

راهکارها

  1. آرامش تان را حفظ کنید. کودک به خاطر علاقه، محبت و امکاناتی که پدربزرگ و مادربزرگ در اختیارش قرار می دهند، وابستگی زیادی به آنها دارد. ناراحتی یک مسئله طبیعی است و با گذشت زمان کمتر می‌شود.
  2. با کودکتان قایم موشک بازی کنید. این بازی به کودک کمک می‌کند تا نبود کسانی که به آنها علاقه زیادی دارد را برای مدت زمان کوتاهی احساس کند. توجه کنید که رفتن ناگهانی پدربزرگ و مادربزرگ شرایط را بدتر می کند بهتر است او را از رفتن پدربزرگ و مادربزرگ مطلع کنید و با او قایم موشک بازی کنید.
  3. سعی کنید احساسات کودکتان را درک کنید و با او همدلی کنید. کودک شما از رفتن پدربزرگ و مادربزرگش عمیقاً ناراحت است، پس بهتر است همدلی شما با او کاملا واقعی باشد. سعی کنید همدلی تان را با در آغوش گرفتن و گفتن جملاتی مثل:« می دونم خیلی ناراحت شدی.» ابراز کنید.
  4. اگر می‌توانید از والدینتان درخواست کنید تا رفت و آمد بیشتری به خانه شما داشته باشند. این کار باعث می شود رفتن والدین تان از خانه شما برای او عادی تر شود و بهتر با این مسئله کنار بیاید.
  5. سعی کنید برای بعد از رفتن پدربزرگ و مادربزرگ برنامه جذابی در نظر بگیرید، مثلاً می توانید با کودکتان کیک درست کنید یا بازی که دوست دارد را با هم انجام بدهید. این کار باعث می شود کودک شما سرگرم شود و احساس ناراحتی کمتری داشته باشد.
  6. اگر شرایطش را دارید هم می توانید پدر و مادرتان را با رساندن آن ها به خانه شان همراهی کنید و کودکتان احساس بهتری داشته باشد.
بخوانید  سوال 516