لجبازی و پرخاشگری

نام مشاور : سرکار خانم یعقوبی

پرسش

سلام دختری دارم ۷/۵ سالشه یک حرفی را چندبار باید بگم تا انجام بده. بعضی وقتا به حرف گوش نمیکنه، منم برای کارهایی که گوش نمیکنه، تنبیه محروم از چیزی که دوست داره، انجام میدم. بعد خیلی هم عصبانی میشه، وقتی نمیذارم کاری رو که دوست داره انجام بده. املا که میخواد بنویسه باید به زور وادارش کنم. بعد میگه من اصلا دوست ندارم درس بخونم. به نظرتون این روش درسته یا نه؟ باید چیکار کنم که خوب گوش کنه و اعتمادبه نفس خوبی داشته باشه و از درس خواندن اینقدر زده نباشه؟ ریاضی دوست داره، فارسی و املا که میرسه اذیت میکنه!!

توصیف مسئله

نحوه برخورد با دختر بچه هفت ساله که از والدین تبعیت نمی کند و به درس خواندن علاقه ندارد، چه می باشد؟

ریشه

  1. هفت سال دوم، زمان تأدیب کودک می باشد. این امر زمانی محقق می‌شود که کودک هفت سال اول خود را به خوبی طی کرده باشد. یعنی به آزادی کودک توجه شده باشد.
  2.  زمانی که کودک در هفت سال اول آزاد نباشد، بایدها و نباید های فراوانی در مورد او صورت گیرد که در هفت سال دوم به نوعی منفجر میشود. لذا لجبازی و ناسازگاری میکند.
  3. هر مقدار چارچوب های ما بیشتر باشد، ناسازگاری بچه بیشتر است. وقتی کودک بداند یک حرف را والدین چندین بار برای او تکرار می کنند، نسبت به آن امر بی تفاوت می شود.
  4.  نوع تعاملات والدین با یکدیگر، بر کودک بسیار تاثیر میگذارد.
  5. تنبیه کردن راهکار مناسبی در امر تربیت نمی باشد، اگر والدین دائما از محرومیت استفاده کنند، کودک به مرور لجباز می شود و بعد از مدتی بی تفاوت می شود.
  6.  کودکان را باید به درس علاقه مند کرد. هزاران روش آموزشی و بازی درسی وجود دارد که متناسب با ویژگی ها و استعداد بچه ها می باشد. مثلا: بعضی از بچه ها حافظه دیداری دارند، برخی شنیداری و ….
بخوانید  سوال 526

راهکارها

  1. به فرزند خود بی حد و اندازه محبت کنید. او را زیاد در آغوش بگیرید، زیاد ببوسید. او را با کلمات زیبا خطاب کنید، با او مهربان صحبت کنید، ویژگی های خوب او را برشمارید.
  2. میزان باید ها و نباید ها و امر و نهی های خود را در خانه کاهش دهید. بر روی یک کاغذ چارچوب ها و خط قرمز های خود را یادداشت کنید و تلاش کنید، در هفته یکی از آنها را حذف کنید. هرچه میزان این چارچوب ها و بکن نکن های کمتر باشد، به همان نسبت درصد لجبازی فرزندتان کمتر می شود.

    #کارگاه_مجازی #قالب_های_ذهنی

  3. با فرزند خود صحبت کنید. خواسته ها و دغدغه های خود را مطرح کنید و از او هم بخواهید در مورد خواسته ها و علایق خودش با شما صحبت کند. مثلاً اگر اتاقش نامرتب است به او بگویید: دخترم، اتاق شما نامرتب هست و لباس های شما روی زمین ریخته و دفتر ها و کتاب ها روی زمین هستند، من خیلی ناراحت هستم. شما همیشه خیلی دختر مرتب و خانمی هستی، بنظرت الان چه اتفاقی افتاده که اتاق شما اینجوری شده؟!!!
    به دلایل و صحبت های او گوش دهید و خواسته های خود را در فضای دوستانه بیان کنید.
  4. مدتی تلاش کنید در مقابل بد اخلاقی های دخترتان، فقط به او محبت کنید. اگر خواسته ای دارید فقط یکبار مطرح کنید.
    گاهی اوقات با نمایش، رفتار اشتباه او را نشان دهید.
  5. اگر فرزند شما به درس ریاضی علاقه دارد و فارسی و املا را دوست ندارد، نشان می دهد که او علاقه به درس دارد، فقط باید در بستر جذاب و با روش های پویا به او آموزش داده شود.
    حتما از این کتاب الکترونیکی استفاده کنید و با مراجعه به سایت کارگاه فارسی اول دبستان را مشاهده کنید.
    https://chamraniha.com/product/persian-game/
  6. با توجه به شرایط فعلی که کودکان بیشترین زمان را در خانه هستند و آموزش به صورت مجازی شده است، باید با صبر و حوصله بیشتر با کودکان برخورد کرد. هفته ای حداقل یکبار به پارک و کوه و دشت بروید. در خانه حداقل یک ساعت در روز با هم بازی هیجانی کنید.
  7. تعامل با همسالان هم در این مقطع سنی بسیار مهم است. حالا که به واسطه مجازی بودن مدارس، کودکان از بازی با همسالان محروم هستند، شرایطی را فراهم کنید که حداقل هفته ای یکبار در پارک یا یک محیط باز، با همسالان و هم کلاسی های خود در تعامل باشد و با هم بازی کنند.
  8. سعی کنید محروم کردن فرزندتان از امور مختلف را از برنامه خود خارج کنید و به او اطمینان کنید و اجازه دهید در موضوعات و تصمیم گیری های مختلف نظر دهد. ارزش قائل شدن و مهم دانستن او و نظراتش باعث می شود که او متوجه شود که در نظر شما جایگاه ویژه ای دارد و اینگونه خیلی راحت تر مطیع شما می شود.